Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Proširuje se gasovodna mreža u Subotici

2018.08.21
22:05
Forrás
RTV Pannon
Na više mesta biće proširena gasovodna mreža, a sa završetkom radova novih 150 domaćinstava i 25 kombinovanih korisnika moći će da se priključi na mrežu.

Radovi su započeli na delu između zgrade Nove opštine i fabrike Pionir, gde će biti izgrađen gasovod u dužini od 1.420 metara. Očekuje se da radovi budu završeni za mesec dana. Sa izgradnjom gasovodne mreže na nju će moći da se priključe stanovnici ulica Lošinjska, Senćanski put i Trg Lazara Nešića. Prema planovima deset najvećih privrednih korisnika, i oko 30 domaćinstava moći će da se priključi na sistem.

„S obzirom da se ovde nalaze i preduzeća i domaćinstva, očekujemo nove korisnike. Zbog toga nastojimo da za što više građana pružimo mogućnost da mogu da izaberu. Investicija iznosi 15 miliona dinara, zajedno sa PDV-om" kaže Ildiko Zedi, direktorica JKP „Suboticagas".

Ovo preduzeće predvidelo je uskoro i izgradnju gasovodne mreže u ulici Korzo i okolini, gde će moći da se priključi 120 domaćinstava i 15 privrednih potrošača. U sklopu ove investicije radovi će se odvijati u ulicama Branislava Nušića, Ive Vojnovića, Cara Dušana, Braće Radić, kao i ulici Maksima Gorkog.

„Izgradnjom ove mreže omogućavamo i drugim potrošačima, koji nemaju druge varijante grejanja, da se priključe na gasnu mrežu i time ostvare mogućnost povoljnog grejanja i što se tiče cene, i naravno, što se tiče kvaliteta grejanja" kaže Nada Gvojić Rogić, rukovodilac Razvojno tehničkog odeljenja „Suboticagasa".

U planovima „Suboticagasa" za 2018. godinu osim dve velike investicije predviđeno je i davanje besplatnog priključka za 150 domaćinstava i 10 malih preduzetničkih radnji.

gas
gasovodna mreža
Subotica
proširenje

Slične vesti

Najnovije

18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.
12:39, Frissítve: 16:06

Banjska i dalje pod blokadom

Selo Banjska na severu Kosova i Metohije već je četvrti dan pod blokadom. U incidentu koji se tokom vikenda desio kod tog sela poginulo je nekoliko Srba i jedan kosovski policajac, a od strane prištinskih vlasti privedeno je nekoliko lokalnih Srba.
08:55

Dan žalosti u Srbiji

Vlada Republike Srbije proglasila je sredu za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Mediji moraju da emituju sadržaje prilagođene Danu žalosti.

Najčitanije