Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Proteklog vikenda u Skorenovcu održana izložba sitnih životinja

2020-02-17
16:32
2020-02-17
16:38
Forrás
Pannon RTV
Manifestacija ima dugu tradiciju, jer je ova izložba bila 50. po redu. Posetioci su mogli da vide male životinje, ptice i živinu, a pored toga su neke od životinja mogli i da kupe.

Aniko Pirkov je već nestrpljivo čekala izložbu. Kako je rekla, jako voli životinje: „Jako mi se sviđa ova izložba, svake godine sam ovde. Celo popodne se šetam sa svojim drugaricama. Od životinja mi se najviše sviđaju psi."

Uzgajivači životinja, koji se iz godine u godinu vraćaju na izložbu kažu da im se zbog velikog interesovanja isplati učestvovati.

Nebojša Brkić, uzgajivač životinja, Omoljica: „Na izložbu dolazim svake godine. Uglavnom donosim ćurke, petlove, golubove pismonoše i kanarince. Sada sam prošao veoma dobro, prodao sam sve kanarince i zečeve. Ovogodišnja izložba je bila sjajna.“

Trodnevna manifestacija je bila i izložba i takmičenje. Tivadar Bogoš, organizator manifestacije naglašava: „U petak donose golubove, živinu i papagaje. Uveče, kasno popodne kreće ocenjivanje. To rade kvalitetne i registrovane sudije iz Pančeva, Novog Sada, Vršca. Oni ocenjuju golubove i izloženu živinu. U subotu se zatim izložba nastavlja, već u opuštenijem obliku, a nastavlja se i u nedelju sa čuvenom pijacom."

Ove godine je manifestacija privukla više od hiljadu posetilaca. Većina izlagača su višestruki učesnici manifestacije u Skorenovcu - dodao je organizator.

Skorenovac
životinje
sitne životinje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena je granica prema Srbiji

Srbija je od danas otvorila svoje granice za putnički saobraćaj koji ulazi u našu zemlju. To znači da više nije potreban negativni test na koronavirus i ne postoji nikakva obaveza za izolaciju.