Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Protesti traktorima - ratari će u centru Subotice sigurno ostati do četvrtka ujutru

2022.08.10
20:43
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić je popodne primio nezadovoljne poljoprivrednike. Gradonačelnik Subotice tokom dana je u Novom Sadu razgovarao sa srpskim ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o aktuelnoj situaciji.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Iako su učinjeni određeni ustupci da bi se ispunili zahtevi poljoprivrednika, pregovori srpskog premijera i nezadovoljnih poljoprivrednika biće nastavljeni sutra. Gradonačelnik Subotice je u Novom Sadu pregovarao sa Branislavom Nedimovićem o zahtevima poljoprivrednika, na šta je ministar poljoprivrede odgovorio u pet tačaka. Stevan Bakić je ovo pročitao ratarima.

„Rešavanje cena i količine dizel goriva za poljoprivrednike. Odgovor: - Ja sam sve tražio tako, da mi napišu. Poljoprivrednici da imaju subvencionisanu cenu goriva i plaćaju ga 179 rsd/l. Omogućeno je sipanje dizel goriva na NIS-ovim pumpama dva puta u toku dana, umesto jednom kako je bilo do sada.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Pored toga, ministarstvo preporučuje da se podrška po hektaru poveća sa 4.000 na 8.000 dinara. 50.000 gazdinstava može dobiti subvencije od 30.000 dinara za gorivo i đubrivo. Poljoprivrednici su i dalje nezadovoljni obećanim.

Miroslav Matković poljoprivrednik: „Zahvaljujem se gradonačelniku što nas je primio tako brzo. Mi kao poljoprivrednici nismo zadovoljni ovim što smo čuli, nećemo napustiti naša mesta.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Poljoprivrednici će do četvrtka ujutru sigurno ostati u centru Subotice jer će njihovi predstavnici u devet ujutru razgovarati o daljim koracima sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Stevan Bakić
Subotica
protest
traktori

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.