Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Protiv omikrona, novog soja virusa, će sigurno trebati nova vakcina

2021.12.04
19:22
2021.12.04
19:29
Forrás
Szerbiai RTV
Izjavio je izvršni direktor BioNTech-a. Dodao je kako bi se nova vakcina mogla razviti relativno brzo, ali o tome, kada će to biti potrebno, će se odlučiti u narednim nedeljama.

Svetska zdravstvena organizacija je takođe rekla da još nije primila nikakve izveštaje o smrtnim slučajevima povezanim s omikronom. U Južnoj Africi, koja se smatra žarišnom tačkom nove varijante virusa, broj zaraženih je premašio 3 miliona.

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.