Ugrás a tartalomra

Protiv sezonskog gripa vakcinisano oko 148 hiljada ljudi

2022.10.24
12:20
2022.10.24
15:55
Forrás
RTS
Ove godine nabavljeno je ukupno oko 400 hiljada doza vakcina protiv gripa – izjavila je Verica Jovanović, direktorka Instituta "Batut" za RTS.

Doktorka Verica Jovanović je istakla da za tri nedelje vakcinisano oko 148 hiljada ljudi protiv sezonskog gripa, kao i da vakcina ima dovoljnoda u Srbiji.

„Vakcina protiv gripa ima dovoljno. Traje treća nedelja vakcinacije protiv virus gripa u ovoj sezoni. Do sada je vakcinisano oko 148 hiljada građana. Veliko je interesovanje i mi smo do sada utrošili negde 38 procenata od ukupno planirine količine za sezonu.”

"Treba da se vakcinišu osobe koje imaju hronične bolesti, starije od 65 godina bez hroničnih bolesti, trudnice, osobe u gerontološki centrima, zdravstveni radnici...", preporučuje Jovanoviće

Verica Jovanović
vakcina

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.