Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Provalili su u još jednu praznu kuću u Vrbici

2021.02.12
19:33
2021.02.12
19:42
Forrás
Pannon RTV
Migranti su provalili u još jednu praznu kuću, ovog puta u Vrbici - požalio se našoj ekipi vlasnik kuće.
Pannon RTV/Payeta Maurice

U naselju koje se nalazi u blizini rumunske granice, i u okolini tog mesta, ovo nije prvi put da ilegalni migranti ulaze u prazne objekte - kažu meštani.

U ovom pograničnom naselju više kuća je prazno. Prema mišljenju ljudi sa kojima smo razgovarali, to je jedan od razloga zašto se u Vrbici nalazi veliki broj migranta.

Sabina Takač: „Ne volimo ih. Ne samo ja, mislim da celo selo ima takvo mišljenje o njima. Inače, sada, ako obiđete prazne kuće, to je katastrofa. Ima ih u skoro svakoj praznoj kući."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Nedavno su provalili u kuću Kristijana Nađa, koji radi u inostranstvu. Od komšija je saznao da se u njegovoj, koja je inače prazna, videlo neko kretanje.

Polomljeni prozori, oštećeni nameštaj i uređaji - ovakav prizor je zatekla naša ekipa.

Kristijan Nađ: „Nažalost, kada smo došli, ustanovili smo sledeće, a to je ovo što ovde možemo videti. Ovaj prizor nas je dočekao. Ne treba mnogo reći. Verovatno je da su unutra bili migranti, sreli smo jednog gospodina, nismo mogli puno da razgovaramo zbog jezičkih poteškoća. Međutim, saznali smo toliko da je on od ostalih dobio informaciju da je kuća prazna, da tu mogu da uđu. Pogledajte, nažalost to je šta je."

Vlasnik je obavestio policiju, koja je izašla na lice mesta, ali je do tada kuća već bila prazna. Zabeležen je obim štete, a zatim je izvršen uviđaj. Kristian Nađ je rekao da se nada da će se situacija u naselju poboljšati u narednom periodu.

provala
Vrbica
ilegalni
migranti
kuća

Najnovije

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.

U Novoj Crnji obeležen Dan sela

Banatsko naselje Nova Crnja juče je obeležilo Dan sela. Izostali su susreti Crnjana, ali je celodnevni program u organizaciji Saveta mesne zajednice pratio veliki broj meštana.