Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pruga Beograd-Budimpešta do 2023. godine

2018-06-13
14:53
Forrás
Pannon RTV
Kako je planirano, obnova željezničke pruge Beograd-Budimpešta trebala bi biti gotova do 2023. godine.

Obnova željezničke pruge na relaciji Beograd-Budimpešta će biti jedna od najvećih invvesticija u Srbiji tokom proteklih decenija. Na obnovljenoj pruzi će vozovi moći da dostignu brzinu od 200 km/h i da time značajno smanje dužinu putovanja između dva glavna grada.

Državni sekretar građevinarstva, saobraćaja i infrastruture Imre Kern kaže da su uspeli da se dogovore o finansijskom ugovoru izvođenja druge faze, deonice Novi Sad-Subotica-državna granica. Ugovor je pred vladom i ove ili sledeće nedelje će ga vlada usvojiti, te će početkom jula u Sofiji na susretu na vrhu država istočne i srednje Evrope sa Kinom kao prateći događaj biti potpisan i taj ugovor. Treću faza, kao što je poznato, finansiramo iz ruskog kredita i izvođenje radova vrše ruski izvođači – podsetio je Kern.

Beograd-Budimpešta
Imre Kern

Slične vesti

Najnovije

21:15

Suficit u budžetu Vojvodine

Pokrajinska vlada usvojila Izveštaj o kvartalnom izvršenju vojvođanskog budžeta. Planom bio predviđen godišnji deficit od 5 milijardi, ali je ostvaren kvartalni suficit od 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Otvoren granični prelaz Rabe-Kubekhaza

Peter Sijarto ministar spoljnih poslova Mađarske i Ivica Dačić ministar spoljnih poslova Srbije presekli vrpcu i svečano otvorili novi granični prelaz.