Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Prva beba u Tordi rođena – 18. oktobra

2019.11.06
22:29
2019.11.06
22:41
Forrás
Pannon RTV
Prema nezvaničnim informacijama ove godine u selu više neće biti novorođenčadi.

Prema rečima mesnog župnika od 2014. godine krštenja koja je obavljao u lepom broju, sada su drastično opala. Prošle godine na svet je došlo pet beba. Osim migracija koje pogađaju čitav region, drugi veliki problem je i starenje stanovništva i veliki broj umrlih.  Janoš Dobai, predsednik opštine Torda u emisiji „Javni poslovi" koja se bavi pozadinom vesti, govorio je o ovoj temi.

Pannon RTV

„Ove godine ukupno 24 starijih sugrađana nije više među živima, što dodatno otežava situaciju. Mi ne možemo mnogo da učinimo, jer je ovo jedan sveobuhvatan proces koji nije karakterističan samo za Tordu. Mi činimo ono što je moguće, nastojimo sve da učinimo kako bi osim obezbeđivanja zaposlenja, mladi mogli da ostanu ovde, ali to još uvek nije dovoljno. U selu na žalost nema mogućnosti za zaposlenje, ne otvaraju se mali pogoni, a kamoli fabrike" rekao je Janoš Dobai, predsednik opštine Torda.

Torda
novorođenčad
Janoš Dobai

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.