Ugrás a tartalomra

Prvi su kroz cilj prošli Luca Feldeš i Fantazija iz Temerina

2023.05.27
20:19
2023.05.27
20:39
Forrás
Pannon RTV
Na 11. Vojvođanskom galopu u finalu je Luca Feldeš iz Temerina sa svojim konjem Fantazijom odbranila titulu od prošle godine.

Iako je konj Fantazija imao težak start, na kraju su stigli na cilj ispred svih. Arpad Cekuš iz Malog Iđoša sa svojim konjem Deva je zauzeo drugo mesto, a Arpadova ćerka Noemi je sa svojim konjem “My boy lakaj” predstavljala Suboticu.

Konj Fantazija sada će ići treći put na Nacionalni galop u Budimpešti, što znači da može biti i večni prvak.

"Uspešna trka. Početak je bio težak. Bojala sam se da ću morati ići dodatni krug na početku, ali moj konj Fantazija se lepo snašao i na kraju me je poštedeo dodatnog kruga. Nakon toga je krenuo jako dobrim tempom, pa sam uspela da dođem u vodstvo, a od tada sam osećala da me niko neće moći prestići."

Glavni pokrovitelj ove godine je takođe bio Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine AP Vojvodine. Rekao je da je Vojvođanski Galop izrastao u neverovatno lep program zajednice i pre 11 godina niko nije mogao da pomisli da će nakon nekoliko godina to biti događaj koji se sa nestrpljenjem očekuje i koji će privući toliko ljudi.

„Ponosan sam na ovu manifestaciju, jer smatram da je to jedna od najboljih manifestacija ove vrste u Karpatskom basenu, a ono što je posebno važno je da u poslednjih nekoliko godina na svim finalima Nacionalnog galopa, imamo osvojene, barem jednu, ali najčešće više nagrada."

Pastor je dodao kako je poslednjih godina obogaćen i program Vojvođanskog galopa, a sadržajan program je ono što privlači ove hiljade ljudi iz gotovo svih mađarskih naselja u Vojvodini.

Luca Feldeš
Fantazija
Temerin
Vojvođanski galop
Ištvan Pastor
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

Najčitanije