Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Payeta Maurice

Prvo mesto za obdanište „Jagodica“ na likovnom konkursu „Masterplasta“

2023.06.08
17:35
Forrás
Pannon RTV
Na likovni konkurs „Moja okolina, moja budućnost“ stilo je više od 70 radova iz gotovo svih krajeva Srbije.

Nagrada u visini od 500 hiljada dinara pripala je odeljenju „Jagodica“ Predškolske ustanove „Naša radost“ koje na Kelebiji pohađa oko 60 mališana. Druga nagrada je otišla u Kruševac, a treću nagradu dobilo je jedno obdanište iz Prijepolja.

Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“ izneo je da je ove godine ustanova dobila više međunarodnih nagrada za uvođenje kreativnih metoda u obrazovanju. Osvojih 500 hiljada dinara uložiće u kupovinu nastavnih sredstava.

„Novčani iznos ćemo utrošiti na ono za šta smo i dobili nagradu, a to je unapređenje, obrazovanje i vaspitanje. Kupićemo didaktička sredstava kako bi deca mogla da nastave sa razvijanjem svojih talenata i postizanje dobrih rezultata, ne samo na takmičenjima, već i kasnije u stvarnom životu“ rekao je Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“.

Za „Masterplast“ uvek je bilo važno prihvatanje društvene odgovornosti, kaže Oliver Bunford, rukovodilac trgovine u preduzeću koje posluje u regionu južne Evrope.

„Drugo mesto će biti predato u Kruševcu, i ako je sve tačno u ponedeljak, a treće mesto u Prijepolje, u južnu Srbiju. To će biti uručeno u drugoj polovini sledeće nedelje. Prva nagrada je podržana sa 500 hiljada dinara, druga nagrada sa 300 hiljada dinara, a treća sa 200 hiljada dinara, dakle u celini za ovo je izdvojeno milion dinara. Ovo je realizovano tako da smo i naše partnere uključili u ovu akciju i hteli smo da nove generacije podržimo kroz naša dva najtraženije proizvoda.”

Predškolska ustanova „Naša radost“ brine o gotovo 4.600 dece na teritoriji grada Subotice. U 56 ustanova staraju se o deci tokom 11 časova. 

obdanište
Masterplast

Slične vesti

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.