Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Računarska oprema za Dom zdravlja u Kanjiži

2022.05.24
15:30
2022.05.24
16:41
Forrás
Panon RTV
Nadležni se nadaju da će nakon stavljanja u funkciju nove opreme, unos i obrada podataka biti brža i lakša.

Dom zdravlja u Kanjiži je, uz podršku lokalne samouprave, kupio računarsku opremu u vrednosti od nešto više od pola miliona dinara. Računari će biti instalirai u ustanove u Kanjiži, Trešnjevcu, Adorjanu i Horgošu.

Dom zdravlja je bogatiji za deset novih računara, monitora, odnosno četiri laserska štampača, koji su nabavljeni uz podršku opštine Kanjiža u vrednosti od 514 hiljada dinara.

Nadležni se nadaju da će nakon stavljanja u funkciju nove opreme, unos i obrada podataka biti brža i lakša.

Panon RTV

Karolina Đolai, direktorka Doma zdravlja u Kanjiži: „Posle nabavke, sada želimo da ove računare stavimo na Dečje odeljenje, na Opšte odeljenje, kako na šalter za informacije, tako i u sela, dakle na ona mesta koja su najprometnija."

Svake godine, lokalna samouprava u Kanjiži pokušava da podrži zdravstvenu zaštitu posebnim budžetskim sredstvima.

Pannon RTV

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Svake godine izdvajamo oko 15 miliona dinara finansijskih sredstava, od kojih zaposleni u Domu zdravlja mogu da idu na specijalizaciju i mogu stručno da se usavršavaju, a sa druge strane stalno finansiramo 24-časovnu Službu hitne pomoći, na poručju čitave opštine, naime sredstva dobijena od pokrajine nisu dovoljna za obavljanje ove usluge."

Opština Kanjiža i lokalni Dom zdravlja žele da u narednom periodu prošire vozni park ove ustanove, što bi olakšalo putovanje medicinskih sestara i lekara po lokalu i do okolnih sela.

Dom zdravlja
Kanjiža
računar

Najnovije

14:31, Frissítve: 15:59

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.