Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Radio emisija „Jutarnji Panon“ u svetu IT-a

2022.09.23
16:55
2022.09.23
17:23
Forrás
Pannon RTV
Panon Radio je emitovao 4-satni program uživo iz IT centra „Digital Hive“ u Subotici.

Voditelji radijske emisije pod nazivom „Jutarnji Panon“ su, između ostalog, govorili o zanimljivostima i korisnosti IT sveta, ali su se dotakli i teme koliko se može zaraditi u IT sektoru. Naravno, bilo je i šala.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Vesela atmosfera, puno smeha, prijateljska atmosfera - to je ono što je dočekalo ekipu naše medijske kuće tokom prenosa uživo emisije „Jutarnji Panon“ iz prostorija IT centra „Digital Hive“ u Subotici.

Anet Lajko, voditeljka, „Jutarnji Panon“: "Pokrivamo gotovo svaku temu koja bi mogla da zanima naše slušaoce u vezi sa IT svetom. Koliko zarađuje informatičar? Gde može da nađe posao? Koji poslovi postoje u Digital Hiveu? Da li postoji mogućnost za prekvalifikaciju? Koji programi stipendiranja postoje? Svako je mogao dobiti uvid u ovaj svet i imali smo izuzetno raspoloženo prepodne iza sebe, bili su svi vrlo uslužni i slušaoci su mogli da dobiju stvarno korisne informacije."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Zoltan Brašnjo, glavni i odgovorni urednik Panon Radia, je istakao u vezi s programom da radijski slušaoci mogu da čuju ne samo informacije kroz terenske programe, već i da osete atmosferu razgovora.

Zoltan Brašnjo, glavni i odgovorni urednik Panon Radia: „Praktično, program uživo je uvek izazov i uvek je potpuno drugačija atmosfera u odnosu na studijski program, makar samo zato što se stalno susrećemo sa slušaocima koji slušaju program ili imaju nešto da kažu, jer žele da komuniciraju. Sada smo ovde u Digital Hiveu, kao gosti Studija Present i atmosfera je jako, jako dobra. Svi koji su ovde i pozvani su u emisiju, dakle organizatori, gosti, svi su zadovoljni. Atmosfera koja ovde vlada od 6 ujutro je fantastična.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

U poslednje vreme svet informatike je sve popularniji u Subotici i okolini. Andor Koza, suvlasnik Studija Present, je rekao kako im je cilj da slušaocima približe sopstveni svet.

Andor Koza, suvlasnik, Studio Present: "Hteli smo da pokažemo kakav je život jedne IT kompanije, šta radimo ovde, kako je kompanija izgrađena, kakvi su ljudi... Želimo svima da pokažemo da je Subotica puna dobrih informatičkih kompanija. Takođe mislim da naša kompanija takođe spada u dobre IT kompanije. Ovde ima dobrih radnih mesta, dobrih pozicija, dobrih plata. U Subotici se može jako dobro živeti. Ne mora se ići u Mađarsku, Novi Sad ili Beograd da bi se pronašao dobar posao u svetu IT-a."

Terenski programi Panon Radija se nastavljaju tokom cele godine, a saradnici radija se već pripremaju za sledeću akciju.

jutarnji program
IT
Radio Panon

Slične vesti

Najnovije

17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.
14:51, Frissítve: 19:06

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

U Adorjanu ponovo na trpezi hurke i kobasice

Festival hurki i kobasica već 11. put se organizuje u naselju. Ove godine za najpopularniji program u naselju prijavilo se 117 ekipa, od toga 20 iz inostranstva, koje će se takmičiti u pripremanju hurki i kobasica.