Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Radosna nedelja u evangelističkoj crkvi u Bajši

2021.12.12
17:11
2021.12.12
17:24
Forrás
Pannon RTV
Treće nedelje Adventa, članovi Evangelističke crkvene opštine u Bajši, slavili su približavanje dolaska Gospod Boga.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Treća sveća na vencu simbolizuje radost, koja čekanje čini još više ispunjeno ljubavlju. Povećanje broja upaljenih sveća u ovom periodu, simbolizuje sve jaču svetlost.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Zvona u evangelističkoj crkvi u Bajši pozivala su na bogosluženje u nedelju. Treće nedelje Adventa, vernici su slavili blizinu svetlosti, dolazak ljubavi. Karolina Paloček, vernica: „Dolazim na bogosluženje, dobro je, ne uvek, ali kad su praznici, uvek dođem."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Za Ruženu Suhanko, period Adventa predstavlja isčekivanje, jer se u ovih nekoliko nedelja pripremamo za dolazak Spasitelja, za Hristovo rođenje. „Ovde sam svake nedelje. A i kod kuće ćemo se radovati Božiću, odnosno danu rođenja Spasitelja, i slavićemo ga u krugu svoje porodice, i to je za mene takođe velika radost, da je porodica na okupu."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Treća nedelja Adventa objavljuje najveću radosnu vest, radosnu vest o povratku kući – rekla je evangelistička sveštenica Marta Dolinski. U adventskom periodu se naime  i duhovno pripremamo za praznik - dodala je ona. „Na Badnje veče, vrhunac službe je očigledno dečiji program, dakle dečiji Božić. Ove godine će se predstaviti dve grupe, dakle prva, mlađa grupa, njeni članovi, deca od prvog do četvrtog razreda će odigrati jednu malu scensku igru pod naslovom „Mala krivuljasta jelka", koja ima veoma lepu poruku o tome da niko nije isključen, niko nije bezvredan, već svako ima svoju vrednost, odnosno svi su dragocena deca Božija."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Na Božić, posle svečane priredbe mališana, posetioci crkve moći će da pogledaju nastup učenika viših razreda o rođenju u Vitlejemu - dodala je Marta Dolinski.

Bajša
Evangelistička crkva
Radosna nedelja
advent

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije