Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel - archívum

Radovi u centru Subotice

2019-07-19
07:20
2019-07-19
07:27
Forrás
Pannon RTV
U ulici Maksima Gorkog u Subotici obnavlja se i proširuje kolovoz te se narednih 150 dana mogu očekivati gužve.

Početkom nedelje započeli su radovi u ulici Maksina Gorkog u Subotici, koja je deo međunarodnog puta i prolazi kroz centar grada. Planira se da se prvo napravi leva traka, čime će da se olakša saobraćaj i smanji zagušenje.

Član gradskog veća zadužen za privredu Akoš Ujhelji kaže da će se time popraviti bezbednost u saobraćaju i zaštita životne sredine. "Ovo je bilo nužno jer su se u centru dešavale gužve i zagušenje u saobraćaju, prvenstveno u jutarnjim časovima, kao i popodne, kada su radnici išli i vraćali se sa posla. Ukupna vrednost investicije je 73 miliona dinara, a investitor je grad Subotica. Od Uprave za kapitalne investicije je dobijeno 73 miliona dinara za razvoj infrastrukture, iz čega će se izvršiti proširenje" – izjavio je Akoš Ujhelji.

Planirano je da se radovi završe za 150 dana, ali rukovodstvo grada smatra da to može da bude i brže.

radovi
Subotica
centar
ulica Maksima Gorkog
obnava
proširenje
gužva
saobraćaj
Akoš Ujhelji
investicija
Uprava za kapitalne investicije

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.