Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel - archívum

Radovi u centru Subotice

2019.07.19
07:20
2019.07.19
07:27
Forrás
Pannon RTV
U ulici Maksima Gorkog u Subotici obnavlja se i proširuje kolovoz te se narednih 150 dana mogu očekivati gužve.

Početkom nedelje započeli su radovi u ulici Maksina Gorkog u Subotici, koja je deo međunarodnog puta i prolazi kroz centar grada. Planira se da se prvo napravi leva traka, čime će da se olakša saobraćaj i smanji zagušenje.

Član gradskog veća zadužen za privredu Akoš Ujhelji kaže da će se time popraviti bezbednost u saobraćaju i zaštita životne sredine. "Ovo je bilo nužno jer su se u centru dešavale gužve i zagušenje u saobraćaju, prvenstveno u jutarnjim časovima, kao i popodne, kada su radnici išli i vraćali se sa posla. Ukupna vrednost investicije je 73 miliona dinara, a investitor je grad Subotica. Od Uprave za kapitalne investicije je dobijeno 73 miliona dinara za razvoj infrastrukture, iz čega će se izvršiti proširenje" – izjavio je Akoš Ujhelji.

Planirano je da se radovi završe za 150 dana, ali rukovodstvo grada smatra da to može da bude i brže.

radovi
Subotica
centar
ulica Maksima Gorkog
obnava
proširenje
gužva
saobraćaj
Akoš Ujhelji
investicija
Uprava za kapitalne investicije

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.
18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.