Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel - archívum

Radovi u centru Subotice

2019.07.19
07:20
2019.07.19
07:27
Forrás
Pannon RTV
U ulici Maksima Gorkog u Subotici obnavlja se i proširuje kolovoz te se narednih 150 dana mogu očekivati gužve.

Početkom nedelje započeli su radovi u ulici Maksina Gorkog u Subotici, koja je deo međunarodnog puta i prolazi kroz centar grada. Planira se da se prvo napravi leva traka, čime će da se olakša saobraćaj i smanji zagušenje.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Član gradskog veća zadužen za privredu Akoš Ujhelji kaže da će se time popraviti bezbednost u saobraćaju i zaštita životne sredine. "Ovo je bilo nužno jer su se u centru dešavale gužve i zagušenje u saobraćaju, prvenstveno u jutarnjim časovima, kao i popodne, kada su radnici išli i vraćali se sa posla. Ukupna vrednost investicije je 73 miliona dinara, a investitor je grad Subotica. Od Uprave za kapitalne investicije je dobijeno 73 miliona dinara za razvoj infrastrukture, iz čega će se izvršiti proširenje" – izjavio je Akoš Ujhelji.

Pannon RTV/Huszár Dániel
Pannon RTV/Huszár Dániel

Planirano je da se radovi završe za 150 dana, ali rukovodstvo grada smatra da to može da bude i brže.

Pannon RTV/Huszár Dániel
radovi
Subotica
centar
ulica Maksima Gorkog
obnava
proširenje
gužva
saobraćaj
Akoš Ujhelji
investicija
Uprava za kapitalne investicije

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.