Ugrás a tartalomra
Pixabay/cocoparisienne

Raspisan konkurs za pristupanje policiji

2021.03.29
13:33
2021.03.30
18:15
Forrás
Panon RTV
Konkurs za prijem polaznika na policijsku obuku odnosi se i na Severnobanatski okrug.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavio je konkurs za prijem 1400 policajaca koji će nakon obuke u Sremskoj Kamenici biti raspoređeni u policijskim stanicama širom države. Konkurs je objavljen i za teritoriju Severnobanatskog okruga.

Komandant policijske stanice u Kanjiži Titus Rekecki je kazao da je preduslov da prijavljeni imaju državljanstvo Srbije i prijavljeno boravište u Srbiji barem godinu dana, a konkurs se odnosi na lica između 18 i 24 godina.

On kaže da je predviđeno da u službu za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca bude primljeno 480, za saobraćajne policajce 250, granične 270 - a ono što je novost a čega u prethodnom periodu nije bilo - 400 policajaca za rad u zajednici, čime želi da se poveća poverenje građana. Ti policajci će više komunicirati na lokalnom nivou sa građanima, a što se tiče Severnobanatskog okruga predviđen je prijem pet lica kao uniformisanih službenika, petoro u graničnu policiju te osmorica za rad u lokalnoj zajednici.

konkurs
policija
Kikinda

Najnovije

18:16, Frissítve: 17:07

Započela obuka MNS-a iz srpskog jezika

Za program u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta prijavilo se 87 učenika. U prve dve nedelje, od 4. do 15. jula, u Subotici, Bačkoj Topoli, Senti, Kanjiži, Bečeju i Temerinu radiće se u učionicama.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!