Ugrás a tartalomra
Pixabay/cocoparisienne

Raspisan konkurs za pristupanje policiji

2021.03.29
13:33
2021.03.30
18:15
Forrás
Panon RTV
Konkurs za prijem polaznika na policijsku obuku odnosi se i na Severnobanatski okrug.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavio je konkurs za prijem 1400 policajaca koji će nakon obuke u Sremskoj Kamenici biti raspoređeni u policijskim stanicama širom države. Konkurs je objavljen i za teritoriju Severnobanatskog okruga.

Komandant policijske stanice u Kanjiži Titus Rekecki je kazao da je preduslov da prijavljeni imaju državljanstvo Srbije i prijavljeno boravište u Srbiji barem godinu dana, a konkurs se odnosi na lica između 18 i 24 godina.

On kaže da je predviđeno da u službu za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca bude primljeno 480, za saobraćajne policajce 250, granične 270 - a ono što je novost a čega u prethodnom periodu nije bilo - 400 policajaca za rad u zajednici, čime želi da se poveća poverenje građana. Ti policajci će više komunicirati na lokalnom nivou sa građanima, a što se tiče Severnobanatskog okruga predviđen je prijem pet lica kao uniformisanih službenika, petoro u graničnu policiju te osmorica za rad u lokalnoj zajednici.

konkurs
policija
Kikinda

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.