Ugrás a tartalomra
Pixabay/ludi/Illusztráció

Raspisan tender za projektovanje novog zatvora u Subotici

2022.12.02
12:11
2022.12.02
16:33
Forrás
Panon RTV
Ministarstvo pravde je raspisalo tender za projektovanje novog zatvora u Subotici. U tenderu se navodi da je Generalnim urbanističkim planom grada predviđeno izmeštanje sadašnjeg zatvora koji se nalazi u centru grada, na lokaciju izvan grada.

Prema tenderskoj dokumentaciji, zatvorski kompleks će biti izgrađen uz jedan od glavnih ulaznih pravaca u grad, na Senćanskom putu, uz trasu buduće brze železnice. Imaće 272 zatvorske ćelije i 526 kreveta, medicinski blok i samice.

Predviđeno je da se novi zatvor sastoji od četiri zgrade, tri za osuđena lica i jedna za pritvor. Uz zatvor će se graditi i sportski tereni i teretana na otvorenom, kuhinja i trpezarija sa pekarom.

Sadašnji zatvor, sagrađen za vreme monarhije, već je nedovoljan što se tiče kapaciteta - rekao je Mihalj Njilaš. Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije je dodao da je novi zatvor neophodan i zato što, prema sadašnjim evropskim i nacionalnim standardima, zatvori moraju biti smešteni izvan gradova.

Mihalj Njilaš, državni sekretar u ministarstvu pravde Republike Srbije: „To je okružni zatvor, tako da ovde dolaze na odsluženje kazne osuđenici, odnosno lica kojima je izrečena mera pritvora sa većeg područja. To su Subotica, Sombor, Bačka Topola, kao i iz mesta u Potisju, a broj onih koji moraju doći ovde, čak i ako su osuđeni za lakša krivična dela, značajno se povećao poslednjih decenija. I zato je ova mera neophodna”.

zatvor
Subotica
Mihalj Njilaš

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije