Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Rasprava u Pokrajinskoj skupštini

2021.02.25
19:28
2021.02.25
19:36
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj sednici Pokrajinske skupštine, između ostalog, je bilo reči o velikim investicijama u Vojvodini. Poslanici su raspravljali o 17 tačaka dnevnog reda.

Na današnjoj sednici bilo je reči i o obnovi i automatizaciji raketnog centra za odbarnu od grada u Bajši i Samošu, kao i o izgradnji Doma zdravlja Kamenica 3. Planirano je da se oni finansiraju iz kredita.

Jednu od najvećih rasprava među poslanicima pokrenulo je kreditno finansiranje. Đurađ Jakšić, pokrajinski poslanik Srpske radikalne stranke, je rekao da će, nakon podizanja kredita, dug Vojvodine dostići 70 miliona evra: „Prema Srpskoj radikalnoj stranci, izgradnja Kamenice 3 i automatizacija sistema za zaštitu od grada bi trebali da se finansiraju iz budžetskih sredstava, a ne podizanjem kredita."

Predstavnici koalicije vlasti pravdali su potrebu za izgradnjom Kamenice 3, pre svega, važnošću stvaranja boljih zdravstvenih uslova. Uz to, sve češća pojava je oluja sa gradom, što poljoprivrednicima može naneti velike ekonomske gubitke, pa postoji potreba za modernizacijom sistema zaštite od leda.

„Odluke koje danas donosimo predstavljaju interese pokrajine i njenih građana. Želimo doprineti razvoju zdravstvenog sistema i sistema raketne zaštite protiv grada, za sprovođenje ovoga moramo uzeti kredit." rekao je Saša Levnajić, zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Pokrajinskoj skupštini.

Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara u Pokrajinskom parlamentu podržava sprovđenje obe investicije.

„Ovo je vrlo važno za Savez vojvođanskih Mađara. Zapravo obe teme su značajne. Tema zdravstva kao i tema poljoprivrede. To je jedna od tema koja spada u egzistencijalne teme. Budući da smo se u poslednjih godinu dana suočili sa zdravstvenim problemima, videli smo koliko je važno imati odgovarajuću zdravstvenu zaštitu." rekao je Bojan Bagi, šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Pokrajinskoj skupštini.

Na sednici je bilo reči i o finansiranju obrazovanja i istraživačkih aktivnosti. Uz to, došlo je do personalnih promena u poslaničkoj grupi SVM-a u Pokrajinskoj skupštini. Karolina Huđik je postala član poslaničke grupe, nakon što je dosadašnji član, Livija Korponai, podnela ostavku na svoje mesto u skupštini.

pokrajinska vlada

Najnovije

15:04, Frissítve: 15:10

Proširenje, ključ budućnosti?

Politika proširenja Evropske unije, priključenje zemalja zapadnog Balkana, kao i rešavanje problema migracije, bile su teme konferencije „Proširenje, ključ budućnosti?" održane u Budimpešti.

Najčitanije