Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Raspravljalo se o planskoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Sombor-Kikinda

2021.11.05
18:14
2021.11.05
18:20
Na savetovanju u Novom Bečeju inženjeri biroa za projektovanje su predstavili rutu deonice koja se tiče banatskih opština zajedno sa nadležnima iz lokalne samouprave i lokalnim stručnjacima.

Put će ići od graničnog prelaza Bački Breg do rumunske granice, odnosno do Nakova. U većini naselja put neće prolaziti kroz naseljena mesta, a pre Novog Bečeja, nakon prelaska kanala DTD, postaje jugoistočna obilaznica, a put prema rumunskoj granici ovde se dobrim delom poklapa s već postojećim državnim putem broj 15. Brza saobraćajnica će biti duga 182 kilometra umesto ranije planiranih 175 km. Od toga će se 35 kilometara izgraditi u opštini Novi Bečej, koje će se protezati od južnog dela brane Tise do severozapadnog dela Novog Miloševa, gde će takođe biti predviđena nova obilaznica. U opštini Novi Bečej, osim petnaest nadvožnjaka, biće potrebni i drugi građevinski radovi.

Mostafa Naser, direktor projektantskog biroa „MHM-Projekt" u Novom Sadu: „Pored mosta na Tisi je projektovan i most preko kanala DTD, novi most kod Novog Bečeja, i postoji dva nadvožnjaka preko pruge takođe kod Novog Bečeja i jedan je kod Novog Miloševa na delu puta prema Kikindi."

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Uz bolju povezanost sa međunarodnim okruženjem, te lakšu dostupnost, ova brza saobraćajnica će imati veliku ulogu i u smanjenju tranzitnog saobraćaja kroz naselja, što takođe puno znači za Novi Bečej.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej: „Prezentacija od strane Puteva Srbije, projektanta, zaista je jedna fenomenalna stvar i eto dobilo je u narodu naziv, doduše i kod njih Osmeh Vojvodine. Dakle, ono što je predsednik Aleksandar Vučić najavio polako se i ostvaruje. Dakle uz određene primedbe lokalne samouprave mislim da smo negde priveli kraju deo projektne dokumentacije, dakle trasa je utvrđena."

Početak radova na brzoj saobraćajnici Sombor-Kikinda je planiran za proleće sledeće godine.

saobraćaj
Sombor
Kikinda
dokumentacija

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!