Ugrás a tartalomra

Raspuštena Skupština Vojvodine, raspisani pokrajinski izbori

2023.11.16
16:20
2023.11.16
17:19
Forrás
RTS
Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su većinom glasova odluku o raspuštanju pokrajinskog parlamenta. Predsednik parlamenta Momo Čolaković je nakon toga raspisao prevremene pokrajinske izbore za 17. decembar.

Predsednik vojvođanskog parlamenta Momo Čolaković je raspisao prevremene pokrajinske izbore za 17. decembar, kada će biti održani i prevremeni republički i lokalni izbori.

Prethodno su pokrajinski poslanici usvojili s odluku o raspuštanju pokrajinskog parlamenta. Za odluku je glasalo 95 poslanika, protiv je bilo četvoro, a nije glasalo devetoro.

Današnja sednica bila je zakazana sa jednom tačkom dnevnog reda: Predlog odluke o prevremenom prestanku mandata Skupštine Vojvodine.

Predsednik pokrajinskog parlamenta bio je Momo Čolaković, poslanik vladajuće koalicije "Aleksandar Vučić za našu decu", koji je na tu funkciju izabran 6. novembra nakon smrti dotadašnjeg predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora.

pokrajinski izbori
izbori 2023

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.