Ugrás a tartalomra
Maglai
Pannon RTV/Szalai Adrián

Rebalans budžeta Subotice izazvao raspravu

2017-11-17
00:14
Forrás
Pannon RTV
Sednicu gradske skupštine Subotice obeležila je žustra diskusija po više tačaka.

Pokret za građansku Suboticu kaže da novac nije korišćen na odgovarajući način za realizaciju pojedinih projekata, što je Srpska napredna stranka odbila. Savez vojvođanskih Mađara smatra da realizacija ovogodišnjeg bužeta ide prema predviđenom tempu.

Šef odborničke grupe PGS Jene Maglai je rekao da je grad dobio preko 300 miliona dinara za izgradnju Narodnog pozorišta, što nije utrošeno. SNS je odbio ove kitike. Šef odborničke grupe SVM Janoš Nagel je po drugoj tački dnevnog reda rekao da se budžet grada ne smanjuje za 550 miiliona dinara zato što je neki projekat izostavljen ili se ne realizuje, već da je u materijalu tačno naveden razlog za to. Razlog leži u tome što će se završetak realizacije sedme faze izgradnje Narodnog pozorišta prolongirati za sledeću godinu, kada će biti i isplata. To se odnosi i na još neke projekte poput srednje hemijske škole, Palića, Velike terase i letnje pozornice.

Gradonačelnik Bogdan Laban je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom. On je kazao da je priliv od strane pokrajine i republike konstantan.

Druga važna tačka dnevnog reda bio je maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vreme u lokalnoj javnoj sferi. Ovim pitanjem će se Pannon TV posebno pozabaviti u svojoj emisiji koja se detaljnije bavi dnevnim dešavanjima.

Subotica
rebalans
budžet
skupština
Jene Maglai
Bogdan Laban
Janoš Nagel

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije