Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Redovni pregledi živote mogu spasiti

2021.08.08
14:13
2021.08.08
20:53
Forrás
Pannon RTV
Besplatni preventivni pregledi su organizovani u Subotici tokom vikenda. Na raspolaganju su bili i pregledi mentalne higijene, kao i laboratorijska dijagnostika. Rađeni su radiološki pregledi po potrebi.
Pannon RTV/Kovács Róbert

U organizaciji Doma zdravlja Subotica, u zgradi nove Gradske kuće obavljani su zdravstveni preventivni pregledi. Takođe, pregledi su omogućeni i u prostorijama Službe za zdravstvenu zaštitu majde i dece, bez obzira da li građani  imaju zdravstveno osiguranje ili ne.

Katalin Ruzman smatra ovu priliku veoma korisnom, jer je epidemiološka situacije otežala dobijanje termina za opšte lekarske preglede: “Ovde je baš naša doktorica, kod koje inače idemo. Mislim da je bilo korisno. Posvetili su nam vreme i bavili se nama. U domovima zdravlja nemaju toliko vremena, svi žure. Tako da smo zadovoljni. Merili su nivo holesterola, nivo šećera u krvi i pritisak.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Zainteresovani su između ostalog mogli da obave EKG, ortopedske, ginekološke, ORL, očne, dečje specijalističke preglede. Ibolja Guganović redovno odlazi na zdravstvene preglede i kako kaže trudi se održavati svoje zdravlje.

“Da znam, kakva je situacija kod mene, kakav je nivo holesterola i šećera u krvi, da bih zaštitila srce. Trebala bih ići polugodišnje, samo sad nisam uspela ući kod interniste. Čula sam za ovo pa sam mislila da dođem na kontrolu.”

Sledeći termin za besplatne preventivne zdravstvene preglede u Subotici planiran je za 14. i 15. avgust.

pregled
besplatni
preventivni
Subotica
Dom zdravlja

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.