Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Referendum u Srbiji

2022.01.16
14:36
2022.01.16
19:06
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je jutros u 7 časova otvoreno svih 102 biračkih mesta, nadležni kažu da do sada nije bilo neregularnosti. Prema podacima Gradske izborne komisije u Subotici pravo glasa ima 127.074 građana.

U osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić" u Subotici u 7 časova i pet minuta prvi glasač predao je svoj listić.

Prvi glasači stigli su odmah po otvaranju glasačkih kutija kako bi predali svoj glas.

„Znači mi da će biti dobro i da imam puno poverenje u ljude koji to predlažu" kaže Tašika Svorcen.

Dušanka Kopilović o razlozima zbog kojih je izašla na referendum kaže: „Zato što je to građanska dužnost. Ko je redovan, taj će doći."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Gabor Šatai takođe smatra važnim da iskoristi svoje pravo glasa: „Vidim jednu pozitivnu stvar, i zbog toga sam došao da glasam jer će to uticati na budućnost svih nas. Ja bih voleo kada bi svako došao da glasa i da svoj glas."

Ni za Silvanu Tikvicki nije bilo dileme da li da učestvuje na referendumu u nedelju: „Pa bitno je, smatram da je bitno opšte za celu našu zemlju, a odlučila sam da dođem zato što je to moja građanska dužnost."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Birači su svoj glas mogli da predaju pridržavajući se propisanih protivepidemioloških mera.

Dražen Stamenković, predsednik izborne komisije na biračkom mestu broj pet kaže da je na svakom mestu obezbeđeno sredstvo za dezinfekciju ruku, a na licu mesta je obezbeđena zaštitna maska za one koji su došli bez maske.

„Biračko mesto se otvorilo u 7 časova ujutru. Prvi glasač je glasao u 7 časova i pet minuta. Prilikom prvog glasanja nije bilo nikakvih problema, prvi glasač se saglasio sa svim što smo mi pripremili, znači sa tim kontrolnim listićem. On je ubacio kontrolni listić i onda je pristupio glasanju, ubacio svoj listić i tako je započeto glasanje. Samim tim glasanje protiče u redu i miru, znači nije bilo nikakvih incidenata, nadamo se i da neće biti, sve je u nekom demokratskom duhu."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Građani svoj glas mogu da predaju do večeras do 20 časova. U državi ima ukupno 6.510.233 građana sa pravom glasa. Nakon zatvaranja glasačkih kutija Republička izborna komisija ima 96 časova da objavi konačne rezultate referenduma.

referendum
Srbija
Subotica

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.