Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Renoviranja u Vojlovici

2021.05.14
15:23
2021.05.14
15:28
Forrás
Pannon RTV
Renoviranja se odvijaju u Mađarskom kulturno-umetničkom društvu „Tamaši Aron" u Vojlovici.

Zbog epidemije, život u vojvođanskim kulturnim udruženjima je zatihnuo više od godinu dana, ali u Vojlovici se ovaj period koristi za ulepšavanje zgrade.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

U Mađarskom kulturno-umetničkom društvu „Tamaši Aron" dolaskom lepog vremena i sam život je postao frekventniji, ali istini za volju još uvek ne na polju kulture. Nakon završetka ovih velikih radova na obnovi, na dnevni red će doći renoviranje sedišta društva. U ovoj aktivnosti učestvuju ravnopravno i stariji i mlađi ljudi.

„Nakon velikih radova, posebno kada je rekonstrukcija krova bila završena, dvorana je bila vrlo prašnjava, stoga smo sve pospremili, izneli smo stolove, klima uređaji su očišćeni, napunjeni, proverili smo struju, oprali smo zavese, oprali prozore. Mnogi mladi su se okupili ovde, pomagali su i radili." rekao je Čaba Bisak.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Uz podršku mađarske vlade izvedene su i značajne obnove krovne konstrukcije.

„Na konkursu nam je dodeljeno pet miliona i trista hiljada forinti, što je otprilike 14 hiljada evra. Od tog iznosa smo zamenili 500 m2 krovne konstrukcije, a u našoj velikoj dvorani smo zamenili prozore jer su već bili u prilično lošem stanju. Takođe smo uspeli da kupimo 12 stolova i 24 klupe za pozornicu na otvorenom." rekao je Vilmoš Lečei, predsednik Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Tamaši Aron"

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ilona Lečei, sekretarica društva takođe je dala izjavu u pogledu budućih planova.

"Generalnu skupštinu želimo da održimo krajem maja, početkom juna, zavisno od toga kako nam dozvole mogućnosti, to bi istovremeno bila izborna skupština i prva takva manifestacija, na kojoj bi obeležili 60. godišnjicu društva." rekla je Ilona Lečei, sekretar.

Inače, članovi društva se jako raduju što će ponovo moći da se okupljaju u većem broju, da se druže uz muziku na smotrama. Sve u svemu, očekuju da se život vrati u normalu. 

Vojlovica
renoviranje

Slične vesti

Najnovije

19:04

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.
16:50, Frissítve: 17:50

Dan sećanja na Podolskog u Feketiću

Dodeljene su nagrade pobednicima na konkursu za publicistiku „Podolski Jožef", a priznanja su juče preuzela i dvoje saradnika Panon RTV-a. Program je obuhvatao niz izložbi, podsećanja i predavanja iz književnosti.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.

Živopisna proslava Dana sela u Čantaviru

Na prostoru Novog ostrva obeležen je Dan sela Čantavir. Organizatori su spremili brojne programe za mlade i stare: bilo je foklora, koncerata, dečijih programa, sportsko i kulinarsko takmičenje.