Ugrás a tartalomra

Republička poslanička grupa SVM u Briselu

2019-07-11
16:34
2019-07-11
19:30
Forrás
Pannon RTV
Republički poslanici Saveza vojvođanskih Mađara nalaze se u dvodnevnoj poseti Briselu na poziv evroposlanika Andora Delija.

Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara u republičkoj skupštini nalaze se u poseti Briselu na poziv evroposlanika iz redova mađarskog Fidesa, Andora Delija. Na više sastanaka oni su vodili razgovore koji se tiču evrointegracija Srbije, o položaju mađarske zajednice i aktuelnostima u Srbiji. Takođe, razgovarali su i sa članovima mađarske delegacije narodnih stranaka te sa amasadorom Srbije u Evropskoj uniji. Na sastanku sa mađarskim članovima narodnih stranaka rečeno je da je ponovnom izboru Andora Delija značajno doprinela zajednica vojvođanskih Mađara.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara i Partije za demokratske delovanje Balint Pastor rekao je u pogledu procesa integracija Srbije da na žalost u ovom trenutku treba reći da se organi EU bave sami sa sobom, a da to nije samo zbog reforme već je na žalost EU u dosta dubokoj unutrašnjoj krizi te u kratkom vremenu nije realno govoriti o ubrzanju evrointegracija, ali da se srednjeročno može otvoriti perspektiva čiji je preduslov da vlada i parlament Srbije ispuni kriterijume koji su godinama jasni, dakle zadatak je da mi obavimo svoj posao – zaključio je Balint Pastor.

poslanička grupa
SVM
Brisel

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije