Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Rezultati probe male mature biće pokazatelji uspešnosti onlajn nastave

2021.04.14
14:58
2021.04.14
16:24
Forrás
Pannon RTV
Nastavnici škole u Trešnjevcu su naglasili da su im posao olakšali video snimci napravljeni prošle godine, ali zamke i prednosti onlajn nastave otkriće se tek nakon pregleda testova probne male mature.

Poslednjih meseci uspeli smo da razvijemo jedan sistem koji dobro funkcioniše na polju onlajn nastave -  rekla je Erika Holi Tot Uđonka. Nastavnica osnovne škole u Trešnjevcu je ipak dodala da, prisustvo u školi smatra jednim od temelja obrazovanja.

„Uspostavljen je jedan sistem. Jedan dobro uspostavljen sistem, tako da možemo fleksibilnije da se ponašamo, ako to situacija zahteva, možemo da nastavimo u Gugl učionici, ali je najbolje za sve ako se nastava odvija u školi."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Rad nastavnika su u velikoj meri olakšali i video snimci koji pomažu časove onlajn nastave.

Tibor Pletikosić, nastavnik u Osnovnoj školi „Aranj Janoš" u Trešnjevcu: „To nije bila novost, ni za učenike ni za nastavnike, jer je taj oblik nastave već postojao prošle godine. Mađarski nacionalni savet je pomogao taj vid nastave snimanjem velikog broja video zapisa, sa nastavnicima koji aktivno predaju u školi, i nastavnicima koji predaju svoje stručne predmete."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Učenici osnovne škole u Trešnjevcu već su polagali probnu malu maturu. Prema rečima Atile Vajde, direktora Osnovne škole „Aranj Janoš", nakon pregleda testova postaće jasno koje su zamke a što su koristi onlajn nastave.

Atila Vajda, direktor Osnovne škole „Aranj Janoš" u Trešnjevcu: „Zanimljivost ovog testa je da je to bio isti test koji su prošle godine poponjavali učenici osmog razreda. To su ponovo štampali i deca su to sada rešavala. Dakle, postojaće jedna osnova za poređenje sa prošlom godinom, jer su u isto vreme prošle godine deca već bila na učenju na daljinu, samo što je tada to trajalo sve do jula."

Nastavnici u Trešnjevcu se nadaju da je onlajn nastava bila uspešna, što će moći da potvrde i rezultati probne mature.

mala matura
onlajn
onlajn ispitivanje
nastava na daljinu
Trešnjevac
Atila Vajda

Najnovije

19:02, Frissítve: 19:09

Crkvena slava i Dan sela u Tordi

Povodom 245. godišnjice ponovnog naseljavanje sela, u Tordi se obeležava crkvena slava i Dan sela, u skromnim okvirima zbog epidemije. U odnosu na prošlu godinu, ovog je vikenda u banatsko selo već stiglo više gostiju.

Najčitanije

Ulaganja u „Komval" u Čantaviru

Komunalno preduzeće „Komval", koje posluje od 1958, uspelo je da se izvuče iz gubitka u 2019. godini od dva i po miliona dinara, tako da je lanjsku godinu završilo pozitivnim rezultatom.