Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ribolov se odvija širom Srbije

2021.12.03
17:14
2022.01.15
16:16
Forrás
Pannon RTV
U ribnjacima širom Srbije se uveliko odvija jesenji ribolov. Iako su iskrsli mnogi činioci, proizvođači su takođe bili relativno zadovoljni kvalitetom ulovljene ribe i otkupnim cenama.

Ribolov se odvija i na ribnjacima Kapetanskog rita, koji se prostiru na površini od oko 1500 hektara. Izgradnja ribnjaka zahteva velika ulaganja, a oko jezera ima posla tokom cele godine, gde se uzgaja riba stara od 1-2 godine.

Stanislav Čičovački, tehnolog, ribarstvo Kapetanski rit: "Mi radimo proizvodnju u dvogodišnjim i trogodišnjim ciklusima, koristimo ekstrudiranu hranu. Koristimo i kombinujemo i žitarice u zavisnosti da li je u pitanju dvogodišnji ili trogodišnji uzgojni sistem."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Cene stočne hrane značajno su porasle u poslednje vreme zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Prodajna cena je, može se reći, sada zadovoljavajuća i kreće se oko 350-400 dinara po kilogramu.

Krum Anastasov, direktor, ribarstvo Kapetanski rit, Kanjiža: "Cena je trenutno da kažemo podnošljiva, nije dobra ni za nas ribare, neće popraviti naš bilans u svakom slučaju. Nije dobra zato što je sve ostalo poskupelo. Nije dobro jer sve poskupljuje, energija za 100 posto, poskupela je hrana za ribe za nekih od 30 do čak i 60 posto, kao i soja i slično."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Srbija je, prema službenoj statistici, na najnižem mestu u Evropi po potrošnji ribe, konzumiramo svega pet do sedam kilograma po glavi stanovnika.

ribolov
Srbija

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.