Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Robotika zagolicala dečiju znatiželju

2020-12-15
19:58
Forrás
Pannon RTV
Na radionici za talentovane učenika u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži učestvovao 41 đak.

Ovaj program rezultat je uspešnog konkursa kod Ministarstva za ljudske resurse Mađarske. Dobijeno je 980 hiljada forinti koji su utrošeni pre svega u nabavku učila. 

Pannon RTV

„Prvobitna ideja je bila da deci u školi ponudimo takve sadržaje koji su delom novina, a drugim delom razvijaju njihovo logičko razmišljanje ili poznavanje prirode. To se učinilo kao veoma dobar projekat, ali u međuvremenu se pojavila korona, i sve je pomalo pomereno i sada je stavljena tačka na kraj. Smatramo da je program ostvario svoj cilj. Uspeli smo da prepoznamo one učenike koji se interesuju za znanja iz prirodnih nauka, a u okviru njih za informatiku i matematiku,  i da ih okupimo oko programa" objasnio je Zoltan Sepeši, direktor osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži. 

robotika
Zoltan Sepeši
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

19:09, Frissítve: 20:01

U Budisavi obeležen dan sela

U Budisavi, nadomak Novog Sada obeležena 137. godišnjica od osnivanja, u ovom naselju procenat stanovništva koji govori mađarski jezik je oko 25 posto. Meštani su napravili skromni program, slavili su na vanredan način.
16:49

U Opštoj bolnici Senta razvoj umesto rezova

U Opštoj bolnici u Senti se ipak ne očekuju nikakve redukcije. Zahvaljujući podnesku Udruženja lekara i stomatologa vojvođanskih Mađara i reakciji nadležnih doći do promena u Nacrtu plana optimizacije mreže zdravstvenih ustanova Srbije.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".