Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rotari klub poklonio 15 dronova za 15 subotičkih škola

2021.09.21
20:47
Forrás
Pannon RTV
U naredna dva meseca još pet osnovnih škola dobiće poklone u okviru akcije Rotari kluba.

U okviru nastavnog plana u školama u Srbiji, učenici petog i šestog razreda upoznaju se sa „Skreč" i „Piton" dinamičnim i vizuelnim programskim jezikom. Dobijeni dronovi mogu se pokretati upravo ovim programskim jezikom, tako da će učenici upravljajući dronom steći i praktično iskustvo. U okviru akcije Rotarija širom Srbije poklonjeno je 670 dronova osnovnim školama. Ukupna vrednost ovog dara je preko 117 hiljada dolara. 

Pannon RTV

„Ovo su mali dronovi, čitav dron ima 87 grama, zbog toga nije za letenje na otvorenom, ali se njime lako upravlja u učionici ili fiskulturnoj sali. Dron se može unapred isprogramirati, na računaru u okviru nastave informatike, i na taj način deca mogu da nauče kako mogu da manipulišu ovom mašinom. U okviru današnje prezentacije bilo je jedno divno predavanje gde smo između ostalog čuli kolika je upotreba dronova u različitim proizvodnim oblastima, posebno u poljoprivredi, gde se danas koristi u velikoj meri" kaže Tihomir Vasiljev, sekretar Rotari kluba u Subotici. 

Rotari klub
Subotica
osnovna škola
dron
poklon

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije