Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Rudolf Cegledi posetio prvu ovogodišnju bebu u Senti

2022.01.09
16:27
2022.01.09
18:00
Forrás
Pannon RTV
Prva beba u opštini Senta rođena je 5. januara.

Anastasija je prva ovogodišnja beba u Senti. Na svet je došla 5. januara, u 9.50 časova. U porodici Bulajić to je drugo dete. „Ovo je naša druga beba, devojčica. Nismo očekivali da ona bude prva ovogodišnja beba u Senti, ali jako joj se radujemo" kaže Bojana Bulajić iz Sente.

Direktorica bolnice kaže da se godišnje u senćanskoj zdravstvenoj ustanovi rodi oko 800 beba. Ovaj broj je i lane ostao nepromenjen. „U našoj ustanovi u 2021. godini svet je ugledalo 786 novorođenčadi, od toga 388 devojčica i 398 dečaka" kaže dr Beata Čaki, direktorica Opšte bolnice u Senti.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Lokalna samouprava takođe podstiće natalitet. Devojčicu je posetio i Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta noseći buket cveća i poklon paket. „Običaj je u Senti da pozdravimo prvo novorođenče. Ove godine to je devojčica koja je rođena 5. januara. Majku i porodicu darujem jednim malim paketom, jednim malim poklon paketom i naravno i materijalnom podrškom koja je nešto veća nego što dajemo za prvo dete."

Prva ovogodišnja beba pored poklon paketa dobiće i materijalnu podršku. Lokalna samouprava Senta svake godine za novorođenu bebu i njene roditelje izdvaja 35 hiljada dinara pomoći.

prva beba
Rudolf Cegledi
Senta

Slične vesti

Najnovije

12:15, Frissítve: 17:02

Kabare u Čoki

Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.