Ugrás a tartalomra
Vlada Srbije

Ružić poželeo brucošima i studentima uspeh tokom studija

2022.10.03
15:51
Forrás
Vlada Srbije
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas na Fakultetu veterinarske medicine i Fakultetu političkih nauka u Beogradu prijemu brucoša, kojima je tom prilikom poželeo srećan početak studija.

Ružić je studentima poručio da je ulaganje u znanje velika investicija i jedini način da ostvare svoje profesionalne i lične ambicije i da zato tokom studija treba da budu vredni i istrajni i da učestvuju u vannastavnim aktivnostima, kursevima i seminarima čiji je cilj dodatno usavršavanje.

Prvi potpredsednik Vlade je danas uručio indekse studentima koji su najbolje rangirani na prijemnom ispitu Fakulteta veterinarske medicine, ocenivši da je reč o veoma zahtevnom fakultetu.

Verujem da ste ponosni na to što ste postali deo ove visokoškolske ustanove koja će vam pružiti potrebna znanja. Bez obzira na to za koji ste se od tri studijska programa opredelili, steći ćete visok nivo kvalifikacija, dodao je on.

Među vama ima onih koji su se odlučili za veterinarsku medicinu – posebno humanu profesiju koja zahteva visok nivo etičnosti, empatije i plemenitosti, rekao je Ružić, ukazavši na značaj veterine kada je reč o kontroli ispravnosti hrane, što je od velikog uticaja na zdravlje ljudi.

On je, obraćajući se brucošima Fakulteta političkih nauka,  poručio da će im ova visokoškolska ustanova omogućiti nova znanja i veštine, koja će definisati njihovu buduću profesiju.

Ružić je dodao da ovaj fakultet neguje interdisciplinarni i komparativni pristup u obrazovanju i da za studije na ovom fakultetu svake godine postoji veliko interesovanje.

Naš cilj je da vam obezbedimo što bolje uslove za rad i učenje i zbog toga ulažemo u infrastrukturu studentskih domova i visokoškolskih ustanova, a uvećanjem iznosa stipendija i kredita poboljšavamo studentski standard, rekao je on.

Prvi potpredsednik Vlade je takođe povodom početka akademske godine uputio pismo svim brucošima i studentima u kome im je poželeo uspeh tokom studija.

Akademska godina i ove godine počela je intoniranjem himne.

Ove školske godine za upis na prvu godinu studija bilo je 45.000 slobodnih mesta, od kojih država finansira studije za 30.000 brucoša.

Branko Ružić

Najnovije

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.