Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Rvačka akademija za otkrivanje mladih talenata u Vojvodini

2021.02.09
18:53
2021.02.09
18:58
Forrás
Pannon RTV
Na zgradi Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži već se izvode unutrašnji radovi. Sportski objekat će biti izgrađen zahvaljujući podršci mađarske vlade u iznosu od 2,9 miliona evra.

Zgradu su obišli čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, kao i Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Izgradnja akademije još uvek se odvija prema planiranom tempu, već se odvijaju unutrašnji radovi. Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža, je rekao da će zahvaljujući akademiji naselje dobiti još značajniju ulogu u sportsko, životu Srbije. Biće i službeno na sportskoj mapi. Ovo je takođe važno iz još nekoliko aspekata.

„S obrazovne tačke gledišta, postoji velika važnost ove akademije jer možemo dobiti dodatnu pozadinu za jačanje srednjeg obrazovanja u opštini, s turističke tačke gledišta, tako što ćemo akademiju uklopiti u ponudu sportskog turizma opštine, i kao treće sa aspekta vrhunskog sporta ovde na akademiji profesionalni sportisti biće odgajani i trenirani svakodnevno." rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, uključujući i predsednika Božidara Maljkovića obišlo je zgradu akademije. Prema njegovim rečima, ovde će biti moguće održavati izmeštene sastanke komiteta, a takođe će moći da se primaju strani sportisti zbog moderne opreme.

„Zavoleo sam rvanje, nisam ga pre razumeo i upravo zato shvatam važnost takve zgrade i takve akademije. Kao što smo ranije govorili, postoje ljudi koji će voditi instituciju i koji se čvrsto zalažu za osnivanje akademije." rekao je Božidar Maljković, predsednik, Olimpijski komiteta Srbije.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Prema rečima Ištvana Pastora, predsenika SVM-a i predsednika Skupštine AP Vojvodine, ta će institucija uveliko pridoneti otkrivanju mladih talenata u Vojvodini.

"Ovde će se dete koje se bavi rvanjem pripremiti i za život, nije sigurno da će od svakog biti veliki šampion, ali važno je da svi budu spremni za život, da ​​svi imaju hleb u rukama, upravo zato ovo nije samo rvačka akademija, već i jedna institucija koja nas priprema za život." rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Ištvan Pastor je dodao da bi takođe želeli da formiraju obuku za trenere u okviru akademije.

rvač
akademija
Ištvan Pastor
Robert Fejstamer
Kanjiža

Najnovije

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!