Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Rvački talenti uskoro će trenirati u savremenim uslovima

2021.04.30
15:50
Forrás
Pannon RTV
Paralelno se odvijaju spoljni i unutrašnji radovi na zgradi Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži. Sportski objekat biće sagrađen uz podršku mađarske vlade od 2,9 miliona evra.

Akademija će prema planovima prve mlade rvačke talente primiti od septembra.

Izgradnja Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži odvija se planiranim tempom. Prema mišljenju Zoltana Balinta, upravitelja ove ustanove, u njoj će biti obezbeđeno sve kako bi mladi ljudi mogli da treniraju u savremenim uslovima.

Zoltan Balint, upravitelj, Fondacija Vojvođanske rvačke akademije: „Još uvek nema mnogo toga da se vidi, ali verujemo da je važno da mladi osete šta ova zgrada predstavlja, i da će ona služiti njima."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta se nada da će rvanje još više napredovati zahvaljujući akademiji, odnosno da će više pažnje biti posvećeno talentima. „U 21. veku najveća očekivanja se postavljaju upravu pred mladeljude i zato moramo da preispitamo našu brigu o mladima. Mislim da se ovde kod nas, u Vojvodini, upravo realizuju takva ulaganja, talenat dolazi u prvi plan."

Akademiju u izgradnji obišao je i Ištvan Pastor. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je rekao da su uvereni da će akademiju moći da ispune i međunarodnim sadržajem.

Pannon RTV/Molnár Ádám

„Organizovali bi različite obuke, različite kurseve, različite radionice, koje će akreditovati, voditi i organizovati međunarodna rvačka federacija. Mislim da je ovo važno ne samo za ovaj objekat, već i za rvanje u Srbiji, odnosno i za Kanjižu, jer će se snažnije videti i pokazivati na mapi."

Ustanova će raditi sa blizu 30 zaposlenih. Očekuje se da će građevinski radovi biti završeni do avgusta, a da će mladi vojvođanski rvači moći će da koriste akademiju od septembra.

Rvačka akademija
Kanjiža
Zoltan Balint
Jene Hajnal
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.