Ugrás a tartalomra

„S nama je okrugao svet”

2022.12.05
13:02
2022.12.05
16:04
Forrás
Pannon RTV
U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Manifestacija je otvorena nastupom orkestra nota u boji, nakon čega su usledile recitacije i narodne pesme.

Agota Apci:

„- Spremamo se za Međunarodni dan i nije bilo tako teško naučiti, pre bih rekla da je bilo lako naučiti.

- Koji je tvoj omiljeni deo u predstavi?

- Igranje lastiša sa učiteljicom, teta Silvijom, jer sam u tome već oko nedelju dana, i jako mi se sviđa.”

Na sceni ja nastupilo oko 120-oro dece. Predstavu su svojim nastupom upotpunili učenici specijalnih odeljenja osnovnih škola iz Kanjiže i Horgoša, a nastupili su još i dramska sekcija „OZ”, amaterska pozorišna trupa „Srećnici” (Mázlisták) i pevači narodne muzike iz Adorjana.

Silvija Gordoš, stručna saradnica: „Prilikom sastavljanja programa vodimo računa i uvek obraćamo pažnju na to da učenici sa posebnim potrebama iz škola u opštini mogu da učestvuju u našim programima, jer nemaju drugu priliku da se pokažu, i trudimo se da sastavimo program koji će biti više inkluzivniji i integrativniji.”

Organizatori manifestacije su Centra za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža, Fondacija „Krila” i Udruženje „S tobom za njih”. Njihov cilj je bio da skrenu pažnju na probleme osoba sa invaliditetom.

Čaba Tolnai, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža: „Ova svečanost nije ništa drugo do predstavljanje osoba sa invaliditetom, da sui  oni punopravni ljudi. Želim da odbacim razmišljanje da su oni bolesni ljudi. Život sa invaliditetom je stanje.”

Na ovaj događaj su gosti došli iz Srbobrana, Feketića, Novog Kneževca, Novog Sada, Čoke i Budisave.

osobe sa invaliditetom
Kanjiža

Najnovije

14:14, Frissítve: 16:37

Tradicionalni svinjokolj u Sajanu

Meštani Sajana su prvi put organizovali tradicionalni svinjokolj u godini pre epidemije korona virusa. Nakon prinudne pauze, juče je ponovo održana manifestacija u organizaciji lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.
15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.