Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

„S nama je okrugao svet”

2022.12.05
13:02
2022.12.05
16:04
Forrás
Pannon RTV
U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Manifestacija je otvorena nastupom orkestra nota u boji, nakon čega su usledile recitacije i narodne pesme.

Agota Apci:

„- Spremamo se za Međunarodni dan i nije bilo tako teško naučiti, pre bih rekla da je bilo lako naučiti.

- Koji je tvoj omiljeni deo u predstavi?

- Igranje lastiša sa učiteljicom, teta Silvijom, jer sam u tome već oko nedelju dana, i jako mi se sviđa.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Na sceni ja nastupilo oko 120-oro dece. Predstavu su svojim nastupom upotpunili učenici specijalnih odeljenja osnovnih škola iz Kanjiže i Horgoša, a nastupili su još i dramska sekcija „OZ”, amaterska pozorišna trupa „Srećnici” (Mázlisták) i pevači narodne muzike iz Adorjana.

Silvija Gordoš, stručna saradnica: „Prilikom sastavljanja programa vodimo računa i uvek obraćamo pažnju na to da učenici sa posebnim potrebama iz škola u opštini mogu da učestvuju u našim programima, jer nemaju drugu priliku da se pokažu, i trudimo se da sastavimo program koji će biti više inkluzivniji i integrativniji.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Organizatori manifestacije su Centra za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža, Fondacija „Krila” i Udruženje „S tobom za njih”. Njihov cilj je bio da skrenu pažnju na probleme osoba sa invaliditetom.

Čaba Tolnai, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite opštine Kanjiža: „Ova svečanost nije ništa drugo do predstavljanje osoba sa invaliditetom, da sui  oni punopravni ljudi. Želim da odbacim razmišljanje da su oni bolesni ljudi. Život sa invaliditetom je stanje.”

Na ovaj događaj su gosti došli iz Srbobrana, Feketića, Novog Kneževca, Novog Sada, Čoke i Budisave.

osobe sa invaliditetom
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije