Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Sa ugovorom ili bez, odnošenje smeća se mora plaćati

2019.10.28
20:39
Forrás
Pannon RTV
Nakon današnje odluke Skupštine opštine ovo više neće biti predmet rasprave. Promena će pogoditi gotovo hiljadu domaćinstava na teritoriji opštine.

Kamioni-smećari odnose sav otpad koji se iznese ispred kuća na teritoriji opštine Bečej, ali ima domaćinstava koja do sada za tu uslugu ništa nisu plaćala. Nakon današnje odluke Skupštine opštine ovu naknadu preduzeće ima pravo da potražuje, čak i ako nije potpisan ugovor o izvršenju usluge.

„Smatramo da će sada biti manje tužbi, jer ćemo pažljivo da rešavamo. Građani će znati da im ne vredi da nas tuže, jer će snositi celokupne troškove postupka, pošto će izgubiti spor" kaže Zoltan Feješ, direktor, Komunalno preduzeće „Potisje".

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Nakon sednice Skupštine ovo neće biti jedina promena u postupanju komunalnog preduzeća: vlasnik 49 odsto deonica preduzeće „Alisca Terra Nonprofit" iz Seksarda svoje udeo može prodati trećem licu, i prema planovima to će i učiniti najkasnije do kraja novembra. Osim toga, Skupština opština Bečeja odlučivala je o još jednom slučaju 49 odsto udela: novosadski „Srbijagas" dug bečejske „Toplane" neće namiriti sa računa ovog preduzeća, već sa računa zajedničkog preduzeća „Gas" DOO.

Pannon RTV/Lukács Oszkár

„Toplana je vlasnik 49 odsto, a „Srbijagas" 51 odsto u preduzeću „Gas" Bečej, na ovaj način dug „Toplane" će moći da se naplati preko udela u zajedničkom preduzeću" kaže Dejan Vuković, direktor, JKP „Toplana", Bečej.

Direktor Dejan Vuković se nada da će nakon procene vrednosti preduzeća, moći u potpunosti da izmire dugovanja te na taj način neće doći u opasnost poslovanje komunalnog preduze

Bečej
skupština opštine

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije