Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sad je sezona lova riba grabljivica

2019-01-11
21:15
2019-01-11
21:25
Forrás
Pannon RTV
Na nezaleđenim vodama ovaj period je pravi trenutak za ribolovce. Na Tisi i na jezerima iskusan pecaroš može obogatiti svoje doživljaje.

Zbog neprijatnog vremena mnogi ribolovci nisu se još usudili da izađu na obale, ali tvrde da je ovaj period najbolji za izlov riba grabljivica.

„Za ribolovce su nažalost veoma ograničene mogućnosti u zimskom pecanju, ono što može da se upeca je štuka, koja je od ranije poznata, zatim tu je smuđ, eventualno još bucov i manić" kaže Viktor Čipak iz Sente.

„Tužno je videti kako mnogi bez oklevanja nose mlađe, malene ribe i ne misle na budućnost, na novu generaciju. Jedno je odneti ribu za kuhinju, koja je iznad mere, ali i ostavimo nešto" kaže Bernard Boroš iz Sente.

Pecaroši kažu da ko želi uspeh u zimskom ribolovu prvo treba da se okuša na jezerima.

pecanje
Tisa

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.