Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sagmajster verovatno više neće kretati motorom na Dakar

2021.01.16
08:06
2021.01.16
18:42
Forrás
Panon RTV
Završena je najpopularnija i najteža reli trka na svetu. Od četiri mađarske jedinice dve su stigle do cilja: Emanuel Đeneš na 23. mestu i Gabor Sagmajster na 60. mestu.

43. Dakar reli je počeo i završio se u Džidi, nakon što su takmičari prevalili gotovo 8.000 kilometara. Takmičari su poslednjeg dana morali preći oko 450 kilometara, od čega je 200 kilometara pripadalo deonici koja se meri. U kategoriji motora, Riki Brabec, nosilac titule prvaka, završio je na prvom mestu, ali u sveukupnom plasmanu pobednik je njegov član ekipe argentinac, Kevin Benavides. U sveukupnom plasmanu Emanuel Đeneš završio je na 23. mestu, a u kategorijama "Male Moto" i "Maraton" zauzeo je drugo mesto.

Gabor Sagmajster je uspeo da po deseti put završi trku. Subotički div je ispunio svoj cilj, boreći se sa suzama, najavio je da verovatno više neće kretati motorom na Dakar reliju.

Na polju vozača Balaž Salai i na polju kamiona, ekipa koju je vodio Karolj Fazekaš, nije mogla da završi trku. Nije slučajno što Stefan Peterhansel nosi nadimak Mister Dakar, jer je pobedio 14. put u trci. Među kamiondžijama i ove godine je dominirao Kamaz: sva tri prva mesta osvojili su vozači ruske fabrike, redom Sotnikov, Šibalov i Mardejev.

Dakar
Sagmajster Gabor
motor
reli

Najnovije

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.

Moždano razmrdavanje u Bačkoj Topoli

Vojvođansko finale kviza „QuizNight“ na koji je došla 21 ekipa održano je u Bačkoj Topoli. Zabavna društvena igra sve je popularnija na našim prostorima.