Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sagmajster verovatno više neće kretati motorom na Dakar

2021-01-16
08:06
2021-01-16
18:42
Forrás
Panon RTV
Završena je najpopularnija i najteža reli trka na svetu. Od četiri mađarske jedinice dve su stigle do cilja: Emanuel Đeneš na 23. mestu i Gabor Sagmajster na 60. mestu.
Pannon RTV

43. Dakar reli je počeo i završio se u Džidi, nakon što su takmičari prevalili gotovo 8.000 kilometara. Takmičari su poslednjeg dana morali preći oko 450 kilometara, od čega je 200 kilometara pripadalo deonici koja se meri. U kategoriji motora, Riki Brabec, nosilac titule prvaka, završio je na prvom mestu, ali u sveukupnom plasmanu pobednik je njegov član ekipe argentinac, Kevin Benavides. U sveukupnom plasmanu Emanuel Đeneš završio je na 23. mestu, a u kategorijama "Male Moto" i "Maraton" zauzeo je drugo mesto.

Gabor Sagmajster je uspeo da po deseti put završi trku. Subotički div je ispunio svoj cilj, boreći se sa suzama, najavio je da verovatno više neće kretati motorom na Dakar reliju.

Na polju vozača Balaž Salai i na polju kamiona, ekipa koju je vodio Karolj Fazekaš, nije mogla da završi trku. Nije slučajno što Stefan Peterhansel nosi nadimak Mister Dakar, jer je pobedio 14. put u trci. Među kamiondžijama i ove godine je dominirao Kamaz: sva tri prva mesta osvojili su vozači ruske fabrike, redom Sotnikov, Šibalov i Mardejev.

Dakar
Sagmajster Gabor
motor
reli

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".