Ugrás a tartalomra
Pixabay/suetot

Sagrada Familija dobila građevinsku dozvolu nakon 137 godina!

2019-06-08
15:07
Forrás
MTI
Nakon 137 godina od početka radova, Barselona je izdala građevinsku dozvolu za baziliku Sagrada Familija – izjavio je zamenik gradonačelnika Barselone.

Dobijanjem građevinske dozvole, završila se “istorijska anomalija” a bazilika je dobila status legalizovanog objekta. Fondacija zadužena za gradnju je platila 4,6 miliona evra za dozvolu, koja sadrži sve takse i poreze.

Nakon dve godine pregovaranja čelnika Barselone i crkvene fondacije, u oktobru prošle godine je postignut sporazum o rešavanju situacije, prema kome će graditelji pored dozvole, narednih deset godina platiti još 36 miliona evra gradu.

Prema ranijim planovima, grad će od ove sume na razvoj mreže javnog prevoza usmeriti 22 miliona evra, a za direktnu vezu između podzemnog metroa i bazilike 7 milion evra. Četiri miliona evra će se utrošiti na urbani razvoj u neposrednoj blizini bazilike Sagrada Familija i oko tri miliona evra u narednih deset godina za održavanje i čišćenje okoline.

Kamen temeljac bazilike postavljen je 1882. godine. Čuveni španski arhitekta Antonio Gaudi radove je preuzeo godinu dana kasnije i postao je opsednut bazilikom. Sve je redizajnirao i od 1910-e je sve druge poslove otkazao a svoj život je posvetio Sagrada Familiji.

Barselona

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije