Ugrás a tartalomra
Archív fotó (Pannon RTV)

Sajam zapošljavanja u Subotici

2019.04.05
20:22
Forrás
Pannon RTV
Narednog petka, 12. aprila od 10 časova Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja u atrijumu Hotela „Galerija".

U Severnobačkom okrugu ima 8.000 nezaposlenih, od toga oko 4.800 ih je u Subotici. U odnosu na prošlu godinu broj nezaposlenih smanjen je za 20 odsto. Prema zvaničnoj statistici polovina njih ima osnovnu školu, njih 40 odsto ima srednju školu, a ukupno 10 odsto ima visoko obrazovanje. Osim iz Subotice, poslodavci će stići i iz Sente, Bačke Topole, te zbog toga čekaju nezaposlene i iz ovih opština – rekla je Elvira Seči Erdman.

Stručni saradnik Nacionalne službe za zapošljavanje naglašava da će na Sajmu zapošljavanja ukupno 37 poslodavaca ponuditi oko 700 slobodnih radnih mesta. Dodaje da je najbitnije da nezaposleni na Sajam zapošljavanja dođu pripremljeni. To znači da pripreme više primeraka svojih radnih biografija, jer će ovde biti prilike da ih predaju poslodavcima, osim toga na licu mesta moći će da se obavi i kratak razgovor – istakla je Elvira Seči Erdman.

Sajam zapošljavanja

Najnovije

12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49, Frissítve: 17:12

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.