Ugrás a tartalomra
Archív fotó (Pannon RTV)

Sajam zapošljavanja u Subotici

2019.04.05
20:22
Forrás
Pannon RTV
Narednog petka, 12. aprila od 10 časova Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja u atrijumu Hotela „Galerija".

U Severnobačkom okrugu ima 8.000 nezaposlenih, od toga oko 4.800 ih je u Subotici. U odnosu na prošlu godinu broj nezaposlenih smanjen je za 20 odsto. Prema zvaničnoj statistici polovina njih ima osnovnu školu, njih 40 odsto ima srednju školu, a ukupno 10 odsto ima visoko obrazovanje. Osim iz Subotice, poslodavci će stići i iz Sente, Bačke Topole, te zbog toga čekaju nezaposlene i iz ovih opština – rekla je Elvira Seči Erdman.

Stručni saradnik Nacionalne službe za zapošljavanje naglašava da će na Sajmu zapošljavanja ukupno 37 poslodavaca ponuditi oko 700 slobodnih radnih mesta. Dodaje da je najbitnije da nezaposleni na Sajam zapošljavanja dođu pripremljeni. To znači da pripreme više primeraka svojih radnih biografija, jer će ovde biti prilike da ih predaju poslodavcima, osim toga na licu mesta moći će da se obavi i kratak razgovor – istakla je Elvira Seči Erdman.

Sajam zapošljavanja

Najnovije

15:55, Frissítve: 17:28

Sastali se Orban i Dodik u Budimpešti

Mađarski premijer Viktor Orban je primio u karmelićanskom samostanu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Viktor Orban je rekao da Mađarska na Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku gleda kao na svoje časne komšije.

Najčitanije

Dan bećara na Šupljaku

Kada se govori o Danu bećara na Šupljaku, onda je prva asocijacija dobro raspoloženje, ukusna hrana i mnoštvo zanimljivih dešavanja.