Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sajam zapošljavanja u Subotici

2019.04.12
13:43
Forrás
Pannon RTV
Do 14 časova traje Sajam zapošljavanja na kojem oko 40 poslodavaca nudi 700 radnih mesta.

Subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje već po 41. put organizuje Sajam zapošljavanja koji se ovoga puta održava u atrijumu  hotela „Galerija". Većina poslodavaca ne traži radno iskustvo, ili određenu školsku spremu, ali se obe stvari smatraju prednošću.

U prvom redu traže se prodavci, vozači, administrativni radnici, asistenti ljudskih resursa, trgovački putnici, konobari, kuvari, mašinski i elektro inžinjeri, fabrički radnici, ali poslovi se nude i za osobe sa invaliditetom – rekla je Elvira Seči Erdman. Savetnica za zapošljavanje pri subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje naglašava da u Severnobačkom okrugu trenutno ima oko oosam hiljada, a u Subotici 4.800 nezaposlenih lica. Naredni sajam zapošljavanja biće održan u Bačkoj Topoli, 17. maja.

Pannon RTV

„Sajam zapošljavanja je imao dobre rezultate prethodnih godina jer se ovako, na jednom mestu susreću ponuda i tražnja. Za nekoliko časova može se obaviti posredovanje za koje su inače potrebni dani, ili sedmice, poslodavcima, ali i nezaposlenima. Prethodnih godina ovakvi sajmovi su uvek bili uspešni, ako ne u tom trenutku, a ono u narednih šest meseci poslodavci bi angažovali one nezaposlene koji su se prijavili" kaže Elvira Seči Ermdan, savetnica za zapošljavanje, subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam zapošljavanja
Subotica

Najnovije

12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.
10:49, Frissítve: 17:12

Predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš

U pozorištu “Kostolanji Deže” u Subotici u okviru programskog serijala “Dezireov tramvaj” je predstavljen najnoviji roman Ildike Lovaš pod naslovom “Lepe Amalije”. Roman je objavljen od strane Izdavačkog zavoda “Forum”.
17:33, Frissítve: 17:44

Testiranje na HIV je anonimno i besplatno

U Srbiji živi 3.200 osoba zaraženih HIV-om, a pretpostavlja se da nezvanično ima još oko 600 zaraženih - rečeno je na konferenciji za novinare održanoj povodom Svetskog dana borbe protiv HIV-a i AIDS-a u Subotici.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.