Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Saopštenje vezano za posthumno proglašenje Danila Kiša počasnim građaninom Subotice

2019-06-24
21:02
2019-06-24
21:11
Forrás
Pannon RTV
Predsednik skupštine grada osvrnuo se na donošenje odluke o posthumnom proglašenju Danila Kiša za počasnog građanina Subotice.

Predsednik skupštine grada Subotica Tivadar Bunford saopštio je da lik i delo Danila Kiša predstvaljaju univerzalnu, kosmpolitsku vrednost koja kao takva ne zaslužuje da bude stavljena u drugačiji kontekst.

Na poslednjoj sednici skupština grada je sa velikim zadovoljstvom i bez ijednog glasa protiv ili uzdržanog prihvatila predlog gradonačelnika i dodelila za istakntuo i trajno životno delo zvanje Počasni građanin posthumno Danilu Kišu – stoji u saopštenju Tibora Bunforda.

Ni predlagač niti donosioci odluke u svom činjenju nisu se rukovodili ličnim već javnim interesom, smatrajući da na taj način ispravljaju nepravdu i na neki način u godini kada se navršava trideset godina od njegove smrti vraćaju dug Danilu Kišu, rođenom Subotičaninu – stoji još u saopštenju dostavljenom medijima.

saopštenje
posthumno
počasni građanin
Danilo Kiš
Subotica

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.