Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Saradnja između SVM i SNS se nastavlja

2020.07.15
16:30
2020.07.15
20:25
Forrás
Pannon RTV
SVM i SNS nastavlja saradnju uspostavljenu u poslednjih šest godina – dogovor je predsednika države i SNS Aleksandra Vučića i predsednika SVM Ištvana Pastora.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Aleksandar Vučić je u utorak započeo koalicione pregovore o predstojećem formiranju vlade. On je danas prepodne razgovarao sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara.

Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka biće partneri na republičkom, pokrajinskom i opštinskom nivou u narednom periodu – rekao je Ištvan Pastor nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku su načelno postignuti dogovori – dodao je predsednik SVM-a. Ištvan Pastor: “Savez vojvođanskih Mađara biće deo skupštinske većine u Beogradu. Biće uključen u izvršnu vlast u mnogimm ministarstvima na nivou državnog sekretara. Savez vojvođanskih Mađara će prema sporazumu, na pokrajinskom nivou mene lično dati za predsednika parlamenta i za naredne četiri godine, a Savez vojvođanskih Mađara namerava da učestvuje u pokrajinskoj izvršnoj vlasti, u vladi, odnosno zajedno ćemo raditi i u lokalnim samoupravama.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Pregovori o ostalim detaljima se nastavljaju u roku od dve nedelje – dodao je Ištvan Pastor: “U narednim danima dostavićemo koalicioni sporazum koji će uključivati ciljeve političke prirode za sledeće četiri godine. Od opštih ciljeva evropske politike sve do razvoja infrastrukture, kao što je to bilo i u prethodnim ciklusima.”

Prema rečima Ištvana Pastora, SVM će u naredne četiri godine imati državne sekretare u 7-8 ministarstava.

SVM
SNS
Ištvan Pastor
Aleksandar Vučić
saradnja
nastavlja
vlada
formiranje
Savez vojvođanskih Mađara
Srpska Napredna Stranka
izbori 2020
pokrajinski
republički

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon