Ugrás a tartalomra

Saradnja između SVM i SNS se nastavlja

2020.07.15
16:30
2020.07.15
20:25
Forrás
Pannon RTV
SVM i SNS nastavlja saradnju uspostavljenu u poslednjih šest godina – dogovor je predsednika države i SNS Aleksandra Vučića i predsednika SVM Ištvana Pastora.

Aleksandar Vučić je u utorak započeo koalicione pregovore o predstojećem formiranju vlade. On je danas prepodne razgovarao sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara.

Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka biće partneri na republičkom, pokrajinskom i opštinskom nivou u narednom periodu – rekao je Ištvan Pastor nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku su načelno postignuti dogovori – dodao je predsednik SVM-a. Ištvan Pastor: “Savez vojvođanskih Mađara biće deo skupštinske većine u Beogradu. Biće uključen u izvršnu vlast u mnogimm ministarstvima na nivou državnog sekretara. Savez vojvođanskih Mađara će prema sporazumu, na pokrajinskom nivou mene lično dati za predsednika parlamenta i za naredne četiri godine, a Savez vojvođanskih Mađara namerava da učestvuje u pokrajinskoj izvršnoj vlasti, u vladi, odnosno zajedno ćemo raditi i u lokalnim samoupravama.”

Pregovori o ostalim detaljima se nastavljaju u roku od dve nedelje – dodao je Ištvan Pastor: “U narednim danima dostavićemo koalicioni sporazum koji će uključivati ciljeve političke prirode za sledeće četiri godine. Od opštih ciljeva evropske politike sve do razvoja infrastrukture, kao što je to bilo i u prethodnim ciklusima.”

Prema rečima Ištvana Pastora, SVM će u naredne četiri godine imati državne sekretare u 7-8 ministarstava.

SVM
SNS
Ištvan Pastor
Aleksandar Vučić
saradnja
nastavlja
vlada
formiranje
Savez vojvođanskih Mađara
Srpska Napredna Stranka
izbori 2020
pokrajinski
republički

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.