Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Šarčević je saopštio da je rešen problem preopterećenosti učenika i nastavnika

2020-08-13
18:53
Forrás
Pannon RTV
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas o obrazovnom modelu jesenjeg dela školske godine sa predstavnicima četiri sindikata prosvetnih radnika u Beogradu.

Analizirali su ponuđene obrazovne modele i formulisali prioritete iz ugla bezbednosti učenika i zaposlenih. Dogovoreno je da se mora poštovati četrdesetčasovna radna nedelja zaposlenih, i to je potvrdio i ministar prosvete. Šarčević je saopštio da je rešen problem preopterećenosti učenika i nastavnika, odnosno naglasio je da će nastavnici raditi na onlajn platformama samo onda kada treba dopuniti broj časova. Tokom nastave uživo u školama, najviše posla će imati učitelji u nižim razredima, za koje se očekuje da će na taj način imati punu normu.

Ministar prosvete je rekao: ono što je jako važno, rasčistili smo dilemu, koliko to čovek radi. To je ono što sindikat treba najviše da interesuje. Dakle ne postoji priča da čovek danas radi pre podne uživo, ide kući i radi popodne na onlajn platformi i još ide na televiziju neko pa snima. To bi bilo onda zaista 24 sata rada. Apsolutnu nije taj model i to smo prvo rasčistili. Znači onaj profesor koji radi sa pola grupe, on je tog dana završio svoje radno vreme kroz ono što predaje, a ona deca koja su ostala kući, ona imaju nastavu onlajn - dodao je Mladen Šarčević.

Mladen Šarčević
škola

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Korona ne miruje u Mađarskoj

Zvanični mađarski podaci o korona-virusu pokazuju da je u proteklih 24 časa umrlo osam, a zaraženo novih 894 mađarskih građana.

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.