Ugrás a tartalomra
FoNet

Sastali se Stefanović i Pinter

2020-11-16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Ministar odbrane Srbije primio mađarskog ambasadora.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom i nakon sastanka izjavio da Mađarska igra značajnu ulogu u održavanju regionalne stabilnosti. Stefanović je podsetio da je cilj Srbije da postane član Evropske unije, kao i da ima dobru saradnju sa zemljama u regionu ne samo u cilju održanja mira i stabilnosti već i ekonomskog razvoja.

Strane se slažu da su u sferi odbrane imale uspešnu saradnju, koju će i ubuduće da razvijaju. Stefanović je zahvalio Pinteru na radu mađarskih vojnika u KFOR-u, a Pinter je kazao da će od 2021. godine zapovednik KFOR-a biti Mađar.

Nebojša Stefanović
Pintér Attila

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.