Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Sastanak Mađarsko-srpske mešovite ekonomske komisije naredne nedelje u Budimpešti

2019-11-05
18:31
Forrás
Pannon RTV
Mađarsku delegaciju predvodiće Peter Sijarto, mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, a srpsku delegaciju Goran Knežević, ministar privrede.

Ambasador Mađarske u Beogradu, Atila Pinter je za RTV Pannon rekao da će na sastanku koji će biti održan 12. i 13.novembra među najvažnijim temama biti proširenje bilateralne trgovinske razmene, mađarska ulaganja u Srbiju, između ostalih planirana ulaganja OTP-a, MOL-a i drugih manjih preduzeća, odnosno analiza dosadašnjeg i narednog perioda u sprovođenju Programa privrednog razvoja u Vojvodini. Mađarsku delegaciju predvodiće Peter Sijarto, mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine, a srpsku delegaciju Goran Knežević, ministar privrede. Sastanak Mešovite ekonomske komisije treba da pripremi samit Vlada dve zemlje, naredne godine u Mađarskoj.

Atila Pinter, ambasador  Mađarske u Beogradu : „Imamo tu sretnu situaciju da se mađarsko-srpski ekonomski odnosi, paralelno sa političkim odnosima, neprekidno razvijaju i jačaju. Da vas podsetim na podatak da se bilateralna trgovinska razmena neprestano od 2012.-2013.godine neprestano proširuje. Prošle godine je prešla 2,5 milijardi evra, a ako pogledamo podatke iz prvih sedam meseci ove godine, ona je sa mađarske strane povećana za više od sedam odsto, a sa srpske strane za četiri odsto. "

Mađarsko-srpski
Budimpešta

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.