Ugrás a tartalomra

Satmarčeke: Pannon TV na Filmskom festivalu

2017.08.27
14:14
2017.10.04
12:27
Film “Dirigent” autora Tekle Mađari i Čabe Šimo je osvojio glavnu nagradu na 3. Festivalu Kulturnih Filmova u mađarskom gradu Satmarčeke.

Drugo mesto je pripalo autorima Atili Žigmond i Maćašu Deže za film “Molim sliku o medvedu!”, dok je treće mesto osvojio film “Holanđanin u Sekelju” autorke Blanke Sekelj. Nagrada publike je pripala tandemu Mariji i Peteru Čuč za film “Blago Čikšomljoa”.

Pannon RTV na festivalu je učestvovao sa dva filma: “Secesija” autorske ekipe u sastavu Florinda Engi, Robert Kovač i Đorđe Zukovića i “Memorijalna crkva” autora Aneta Molnar Lajko, Čabe Rafai i Atila Maša. Oba filma su dospeli u finale.

Tema ovogodišnjeg festivala je lokalna mađarska kultura u Karpatskom basenu. Filmovi su snimljeni na teritoriji Mađarske kao i u oblastima Karpatskog basena gde žive Mađari.

Filmskom festival
Pannon TV
Satmarčeke

Najnovije

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.