Ugrás a tartalomra

Sberbanka se povlači sa evropskog tržišta

2022.03.02
12:09
2022.03.02
13:49
Forrás
MTI
Sberbank Europe ima svoje filijale u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji.

Sberbanka se povlači sa evropskog tržišta - saopštila je u sredu ta finansijska institucija. „Zbog relevantnog uputstva Ruske centralne banke, Sberbanka neće moći da obezbedi likvidnost svojim evropskim filijalama” - navodi se u saopštenju ove finansijske institucije.

Protekle noći je Mađarska nacionalna banka obavestila MTI da je zbog teške likvidnosti i kapitalne pozicije filijale Sperbanke u Mađarskoj, MNB takođe oduzela dozvolu za rad domaćoj kreditnoj instituciji i naredila njenu likvidaciju.

Kako prenosi agencija Interfaks, Sberbank Evrope ima filijale u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj i Sloveniji. U Srbiji je Sperbanku kupila AIK banka.

Sberbank
povlačenje
Evropa

Najnovije

18:30, Frissítve: 19:41

Danas je Svetski dan civilne zaštite

Civilna zaštita trebala bi da dobije veći značaj u spasilačkom sistemu i na polju civilne zaštite – izjavio je Milan Novaković, nakon sednice Kriznog štaba Južnobačkog okruga, održane povodom Svetskog dana civilne zaštite.
14:54, Frissítve: 16:44

Valentin Vencel o pozorištu, publici, planovima

U seriji tribina o pozorištu, uz gostoprimstvo Fondacije „Sekereš Laslo“ juče je održan razgovor sa Valentinom Vencelom, umetničkim direktorom Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta. Sa njim je razgovarala naša koleginica Andrea Hušnjak.

Najčitanije

Radovi na izgradnji puteva u Senti

Narednih meseci će, zahvaljujući pokrajinskoj podršci, biti asfaltirano još sedam ulica. Građani su zadovoljni zbog ovih investicija.