Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Sberbanka se povlači sa evropskog tržišta

2022.03.02
12:09
2022.03.02
13:49
Forrás
MTI
Sberbank Europe ima svoje filijale u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji.

Sberbanka se povlači sa evropskog tržišta - saopštila je u sredu ta finansijska institucija. „Zbog relevantnog uputstva Ruske centralne banke, Sberbanka neće moći da obezbedi likvidnost svojim evropskim filijalama” - navodi se u saopštenju ove finansijske institucije.

Protekle noći je Mađarska nacionalna banka obavestila MTI da je zbog teške likvidnosti i kapitalne pozicije filijale Sperbanke u Mađarskoj, MNB takođe oduzela dozvolu za rad domaćoj kreditnoj instituciji i naredila njenu likvidaciju.

Kako prenosi agencija Interfaks, Sberbank Evrope ima filijale u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj i Sloveniji. U Srbiji je Sperbanku kupila AIK banka.

Sberbank
povlačenje
Evropa

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije