Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sećanje na demonstracije iz 1991. godine u Senti

2019.11.05
18:51
Forrás
Pannon RTV
Nakon demonstracija 5. i 6. novembra, počeli su protesti u Adi, Temerinu i Trešnjevcu, odnosno masovno odbijanje poziva.

To je u svom govoru rekao Atila Juhas, predsednik lokalne organizacije Saveza vojvođanskih Mađara u Senti. Na desetu godišnjicu tih događaja, senćani su 2001. godine, postavili spomen ploču na gradsku kuću, podsećajući se na hrabrost demonstranata. O tada na tom mestu svake godine polažu vence.

Atila Juhas, predsednik lokalne organizacije SVM-a u Senti: „To je bila polazna tačka, koja je promrdala zajednicu i narod koji živi pored Tise iz njihove naivnosti i političke nevinosti. Ovaj događaj, u početnom periodu Balkanskog rata devedesetih godina, kada smo i mi rekli da želimo mir - ali niko nas nije slušao, čak smo mi bili loši, izdajnici i oni koji prodaju zemlju – na kraju je pokazao, da nismo mi bili ti koji su pogrešno razmišljali."

demonstracije
Atila Juhas

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.