Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sećanje na holokaust u Gradskom muzeju u Senti

2021.01.28
19:02
2021.01.28
19:08
Forrás
Pannon RTV
U sredu uveče povodom Međunarodnog dana sećanja na holokaust u Gradskom muzeju u Senti održano je filmsko veče.

Publika je mogla da vidi englesko-američku biografsku dramu „Poricanje". Atila Pejin, rukovodilac Muzeja kaže da postoji više dana kada se podseća na holokaust, ali širom sveta 27. januara sećaju se žrtava, nezavisno od njihove zemlje porekla. Dodao je da iako su prethodnih godina na ovaj dan držali stručna predavanja, ove godine su prikazivanjem filma želeli da sa ovom temom upoznaju zajednicu, pre svega mlađu generaciju.

„Cilj je da ugradimo u kulturu sećanja, i to ne može bez toga da o jevrejskoj zajednici znaju što više, posebno mlađa generacija. Danas u doba interneta to je značajno lakše, nego pre 30-40 godina, ali nije sigurno da to žele, da li ih uopšte interesuje, ili da li će pronaći odgovarajuće stranice" kaže Atila Pejin, rukovodilac Gradskog muzeja u Senti.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
holokaust
Gradski muzej
Senta
filmsko veče
Atila Pejin

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.