Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sećanje na Ilonu Kiralj

2022.09.18
15:52
2022.09.19
19:39
Forrás
Pannon RTV
U Čoki je održan Memorijalni turnir, u znak sećanja na izvanrednu stonoteniserku Ilonu Kiralj, koja je preminula 2010. godine posle duge bolesti.

Na ovom događaju, koji je organizovan treći put, svoje znanje i umeće odmerile su četiri ekipe. Pored toga, na samom događaju su položeni i venci sećanja na spomen-ploču Iloni Kiralj, koja se nalazi na zidu kluba.

Pored domaćina turnira, ekipe iz Čoke, na memorijalnom turniru je učestvovala saniorska šampionska ekipa Novog Sada, ekipa iz Nikolinaca iz Rumunije, kao i seniorska ženska ekipa iz mađarskog mesta Šoltvadkert, koja se takmiči u tamošnjoj Ekstraligi, i koja je ove godine prvi put gostovala u Čoki.

Imre Tanač, trener, Stonoteniska akademija „Ambrus", Šoltvadkert: „Čika Pišta Sabo je deset godina bio trener u Šoltvadkertu i mi zbog toga dolazimo ovde nekoliko puta, a idemo i na manje turnire. Zato negujemo tu vezu. Pored toga, Laslo Kormanjoš je takođe nekoliko godina bio trener u Šoltvadkertenu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na Ilonu Kiralj, koja je, između ostalog, bila reprezentativka kod početnička, kadeta i juniora, kao i trostruka državna prvakinja u ekipnoj konkurenciji, zajedno su se sećali njena porodica, ali i njeni nekadašnji saigrači, koji su prisustvovali događaju.

Jelena Stevančev, Ilonina nekadašnja saigračica: „Kad god se pomene Ilona, to je za mene izuzetno osetljiva tema. Mnogi ljudi osim mene mogu takođe da kažu da je bila izuzetan sportista, odličan pedagog, ostvarila je izvanredne uspehe u domaćem stonoteniskom sportskom životu."

Pored Ištvana Saboa, više decenija je neizostavnu ulogu u obuci mladih sportista imala i Ilona Kiralj, koji su od nje za uspomenu dobili veru, istrajnost i polet. Svi oni koji su je poznavali i voleli čuvaju to sve do danas - rekao je Laslo Kormanjoš, stručni koordinator Stonoteniskog kluba „Čoka-Goodwill".

Laslo Kormanjoš, stručni koordinator, Stonoteniski klub „Čoka-Goodwill": „Čuvajući uspomenu na nju, dve nedelje nakon Memorijalnog turnira „Ištvan Sabo", uz podršku Stonoteniskog saveza Vojvodine, organizujemo već treći ekipni međunarodni turnir za seniore, u znak sećanja na Ilonu Kiralj."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Pobednik memorijalnog turnira, ekipa Novog Sada, postala je vlasnik pehara Stonoteniskog saveza Vojvodine. Zahvaljujući generalnim sponzorima, domaćini iz Čoke su učesnicima turnira poklonili bogat poklon paket i spomen plakete. Inače, ovom događaju je prisustvovao i trener Milan Agadašin, koji je ovih dana dobio nagradu „Ilona Kiralj", koju dodeljuje Stonoteniski savez Vojvodine za najuspešnijeg ženskog trenerskog mlađih selekcija.

Ilona Kiralj
Čoka
stoni tenis

Najnovije

16:46, Frissítve: 17:28

Božićna atmosfera u Somboru

Po drugi put je organizovan adventski prodajni vašar na kojem su, u velikoj sali Hrvatskog kulturno-umetničkog društva „vladimir Nazor" izloženi radovi lokalnih kulturnih društava.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.