Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sećanje na Kostolanjija

2020.11.03
18:37
Forrás
Pannon RTV
Subotičke ustanove, koje nose ime Dežea Kostolanjija, danas su održale skup kod grobnice porodice Kostolanji, na Bajskom groblju, sećajući se na ovog književnika.
Pannon RTV

Prisutni su bili, rukovodstvo i stipendisti Udruženja za pomoć učenika „Deže Kostolanji", Gimnazija za talentovane učenike, koja nosi ime pisca rođenog u Subotici i delegacija Pozorišta „Deže Kostolanji". Svi oni su nakon jedne recitacije položili cveće na grobno mesto.

Pannon RTV

Gabrijela Krmpotić Bačo, predsednik, Udruženja za pomoć učenika „Deže Kostolanji", Subotica: „Smatrali smo važnim, pre šest ili sedam godina,  kada smo pokrenuli ovu inicijativu, da se institucije nazvane po Kostolanjiju zajedno sećaju na čoveka čije ime nose. Sa druge strane, ove godine je značajna godišnjica, Kosztolanji je rođen pre 135 godina, a Udruženje za pomoć učenika „Deže Kostolanji" postoji tačno 30 godina."

Kostolanji
sećanje
Bajsko groblje

Najnovije

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.