Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sećanje na Kostolanjija

2020.11.03
18:37
Forrás
Pannon RTV
Subotičke ustanove, koje nose ime Dežea Kostolanjija, danas su održale skup kod grobnice porodice Kostolanji, na Bajskom groblju, sećajući se na ovog književnika.
Pannon RTV

Prisutni su bili, rukovodstvo i stipendisti Udruženja za pomoć učenika „Deže Kostolanji", Gimnazija za talentovane učenike, koja nosi ime pisca rođenog u Subotici i delegacija Pozorišta „Deže Kostolanji". Svi oni su nakon jedne recitacije položili cveće na grobno mesto.

Pannon RTV

Gabrijela Krmpotić Bačo, predsednik, Udruženja za pomoć učenika „Deže Kostolanji", Subotica: „Smatrali smo važnim, pre šest ili sedam godina,  kada smo pokrenuli ovu inicijativu, da se institucije nazvane po Kostolanjiju zajedno sećaju na čoveka čije ime nose. Sa druge strane, ove godine je značajna godišnjica, Kosztolanji je rođen pre 135 godina, a Udruženje za pomoć učenika „Deže Kostolanji" postoji tačno 30 godina."

Kostolanji
sećanje
Bajsko groblje

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!